AOL bygger en feed-reader (RSS)

aol-läsare

Medan Digg du håller på att lansera din nyhetsläsare och matande Han fortsätter att sitta i första hand med alternativ till Google Reader, med ett alternativ, cloud.feedly.com, som redan har slutat synkronisera med Google Reader (som, låt oss komma ihåg, kommer att upphöra att existera den 1 juli), andra arbetar fortfarande med ett alternativ som fångar intresset hos Googles föräldralösa barn, av alla dem som slutar använda Google Reader efter många år.

Det roliga är att vi bland de andra nu har en annan enorm jätte: AOL, som redan har en sida på reader.aol.com där de tillkännager den nya produkten.

Egentligen är det inte svårt att skapa en feed-läsare, det svåra är att garantera snabbhet och erbjuda tillräckligt med resurser så att de av oss som läser hundratals nyheter om dagen kan göra det utan att spendera mer tid än vad som är absolut nödvändigt.

Det är viktigt att synkronisera data mellan webben och mobilen, att kunna navigera mellan nyheter med ett klick på en nyckel, öppna detaljerna snabbt med möjlighet att återgå till den allmänna listan omedelbart, utan att behöva vänta 10 sekunder för att data ska uppdateras … det är nödvändigt att det är de stora företagen, de som är vana vid att arbeta med miljontals dagliga besök, som erbjuder en sådan lösning.

Feedly gör inte något fel, de har faktiskt redan öppnat sitt API så att andra lösningar kan synkronisera data på samma sätt som de hittills gör med Google Reader, men det blir nödvändigt att fortsätta jämföra och det verkar som att AOL har ett ess i ärmen.

Länk: reader.aol.com och favorites.my.aol.com | Gå TNW