Anpassade 3D-formar för att återhämta sig från en fraktur

Xkelet

Det verkar som om vi måste glömma bort de traditionella och irriterande rollerna som används i vissa fall av benfrakturer.

Eftersom som nämnts av MIT satsar ett företag på designen av 3D-formar för att skapa en anpassad ortos. Detta har flera fördelar, både för patienten och den professionella.

De är vattentäta, hygieniska och lätta formar, vilket gör det möjligt för patienter att fortsätta sin dagliga rutin utan så mycket obehag.

Och när det gäller läkare som övervakar återhämtningen av frakturen, kan de visualisera området, eftersom det har en serie öppningar.

Dessutom kan de utföra flera behandlingar samtidigt, eftersom de kan behandla samma område tack vare den anpassade utformningen av dessa formar.

Den dynamik som den föreslår för att genomföra den är mycket enkel. Med hjälp av en skanner tas alla specifikationer för det skadade benet, så att programvaran sedan skapar den anpassade designen. Den är tryckt i två delar så att den kan fixeras korrekt.

Detta projekt har redan testats på riktiga patienter, som de får veta i den här Xkelet-artikeln. Även om varje patient är annorlunda illustrerar den mycket bra fördelarna den erbjuder jämfört med traditionella lösningar.

Vi kan läsa mer detaljer om detta projekt på Xkelet-sidan.