Anet A8 Plus, vi testade den nya Anet 3D-skrivaren

ANET A8 PLUS

När vi pratar om 3D-skrivare är det nödvändigt att alltid komma ihåg att vi pratar om enheter som kan kosta mellan 100 euro och flera hundra tusen, varför förhållandet mellan kvalitet och pris är särskilt viktigt. Under de senaste veckorna har vi kunnat testa några skrivare av denna typ, och den här gången kommer vi att prata om Anets nya, Anet A8 Plus, en utveckling av den berömda A8 som har ett stort antal demo-videor på YouTube. Finns på anet3d.com, vi kan hitta den för 288 dollar, redan monterad, eller för 268 dollar redo att montera. I vårt fall fick vi delarna för att montera den, och vi kunde göra det utan många problem genom att följa de detaljerade instruktionerna i följande video (mycket bättre än de i manualen):

Om montering av Anet A8 Plus

Delar av Anet A8 Plus

Ljuga om jag sa att det var en enkel uppgift. Att spendera ett par timmar om dagen är det möjligt att få det monterat på mindre än en vecka, men det är ett arbete med precision och koncentration. Här är några rekommendationer för att göra ditt jobb enklare: – Separera skruvarna i små oberoende lådor med namnet på var och en, ta bort dem alla från originalpåsarna och lämna allt väl klassificerat och tillgängligt. Tappa inte några skruvar, de kommer ganska rättvisa, och om du använder en viss skruv på den plats som den inte är, kommer du att ta reda på det i slutet och du måste ta isär allt igen. – Använd en linjal för att justera höjderna, men stressa inte med det. Du kan ändra dessa höjder i slutet om du anser det nödvändigt. Avstånden som visas i handboken på basen är inte korrekta, men det är något som du ser perfekt när du monterar skrivargolvet. Oroa dig inte. – Var försiktig från kablarnas sida om du sätter en kabel ovanpå en annan, när du i slutändan inte kan sätta ihop dem alla för att inkludera dem i samma guide. Varje kabel har sin exakta position och måste passera över eller under en annan specifik kabel. Var uppmärksam i videon, för den delen gör den väldigt snabb och är mycket viktig. – Var försiktig med sensorerna som bestämmer slutet på varje axel. Det är viktigt att de finns i rätt guide, och det visas något mycket snabbt i videon. Pausa vid behov för att se detaljerna bättre. – Om du inte har mycket tålamod eller inte gillar att arbeta med detaljer och precision, köp det redan monterat, även om det tar längre tid att komma fram, det vill säga.

Anet A8 Plus redan monterad

Anet A8 Plus-programvaran

På minneskortet har vi redan Cura version 14.07, det perfekta programmet för att öppna 3D-filer som vi laddar ner från Internet (till exempel från thingverse) och justera lämpliga variabler för utskrift. Vi kan uppgradera till en modernare version av Cura, men med den medföljande versionen kan uppgifter med hög precision redan utföras (munstycket är 0,4 mm och den maximala precisionen är 0,06 mm).

Skriva ut med Anet A8 Plus

Under de senaste två veckorna har vi genomfört tester av alla slag. Från högupplösta orkar till 0,1 mm schackfigurer, som den som visas i videon ovan, har resultaten med PLA alltid varit perfekta. Det är sant att många variabler måste tas i beaktande för att resultatet ska bli bra, eftersom utskrift utan fyllmedel och med mycket tunna väggar inte är detsamma som att skriva ut nästan ett fast föremål.

Utskrift med olika upplösningar

Utskriften görs helt enkelt för att skrivaren har en micro SSD-kortingång. Vi måste bara kopiera önskad fil till det kortet och lägga den i skrivaren. Från kontrollpanelen väljer vi filen. I den här panelen är det möjligt att manuellt reglera både munstyckets temperatur och bastemperaturen. Det rekommenderas att använda cirka 210 grader för den första och 45 grader för basen. Om informationen inte kommer från filen (den kan konfigureras från Cura) kan den ändras manuellt från den digitala kontrollpanelen som redan medföljer skrivaren. Vi har gjort cirka 15 utskrifter och det var inte nödvändigt att kalibrera om skrivaren, även om det är en relativt enkel process: gör munstyckets spets så nära bordet att ett pappersark kan föras mellan de två rättvist. Om det är närmare eller mer ifrån varandra måste vi justera de nedre fjädrarna på bordet för att bestämma det nya avståndet.

Slutsatser

Resultaten av utskrifterna är mycket bra, även om det alltid är viktigt att slipa PLA för att ha en perfekt finish (ibland används kemikalier för att släta väggarna). Om du skriver ut med 0,06 mm är det nästan inte nödvändigt att slipa, även om det inte är detsamma att ha en drakeskinn än ett ägg, så det slutgiltiga beslutet beror på vad som skrivs ut. Skrivaren är stor, komplex att montera om den ankommer. av delar, men dess förhållande mellan kostnad och nytta är extremt bra, så vi kan inte sluta rekommendera det.