Android Q skulle eliminera bakåtknappssatsningen på gestsystemet

Bild: Android.

Bild: Android.

Om du är vanliga Android-användare kommer du att vara så van att använda den karakteristiska bakåtknappen att du inte ens inser att den finns där. Som ekade från XDA-utvecklare Android-bakåtknappen kan försvinna i Android Q, eftersom Google har beslutat att satsa på gester för att förbättra användarupplevelsen för sitt operativsystem.

Teamet av XDA-utvecklare Du har upptäckt denna förändring i en version tidigt bygga av Android Q, som skulle omfatta ett förbättrat navigationssystem. Som du kan se i videon att vi lämnar dig i slutet av artikeln, istället för att behöva använda en viss knapp för att gå tillbaka (som det händer hittills) vi kan bara skjuta skärmen.

Det är en förändring som Google avser att förena operativsystemet med. Men det är inte den enda förändringen som Google skulle arbeta med. Förutom bakåtknappens försvinnande analyseras källans version Det erbjuder också en förbättrad upplevelse när du byter program: nu en snabb övergång mellan appar utan att lämna hela fönstret, vilket förbättrar processens hastighet.

Det är viktigt att notera att vi för närvarande pratar om experimentella förändringar, men allt verkar tyda på att de kunde nå den slutliga versionen av Android Q Om några månader. Vi lämnar dig med en kort video där driften av det nya gestsystemet visas: