Amazon skulle arbeta för att göra Alexa till en översättare i realtid

Amazon Echo / Crédito de imagen: Amazon

Amazon Echo / Bildkredit: Amazon

Amazon har stora ambitioner att göra Alexa, dess digitala assistent, till en riktig översättare, enligt vad Yahoo Finance har lärt sig från källor nära projektet. Amazon har för avsikt att Alexa går utöver översättningarna av enkla ord och fraser, för vilka det kommer att ta hänsyn till det sociala och kulturella sammanhanget på varje plats för att erbjuda svar anpassade till nästan alla omständigheter där användare kan befinna sig hela tiden.

Yahoo Finance är ett exempel för en amerikaner som bara talar engelska och reser till ett bröllop i Tokyo. I detta avseende påpekar han publikationen att Alexa kan hjälpa den personen att ha en konversation på japanska, ha en förståelse för japansk kultur, i allmänhet vara mer formell och konservativ i förhållande till den amerikanska, införliva deras kunskaper i översättningar.

Men här är inte saken, eftersom Alexa också kan hjälpa till i de situationer där konversationer sker med flera personer, var och en på ett annat språk. Det bästa av allt är att hjälp kommer från alla enheter som har Alexa inbyggt, med tanke på att det redan finns tiotals miljoner enheter med Alexa inbyggt, ett nummer som fortsätter att växa.

Publikationen påminner om andra försök, med mer eller mindre framgång, gjorda av olika företag. I detta avseende påminner han om lanseringen av Googles Pixel Buds i oktober förra året, vars prestanda med hjälp av Google Assistant har varit dålig, trots att han kunde översätta upp till 40 språk i realtid. Han kommer också ihåg fallet med Bixby, Samsungs virtuella assistent, som, även om det erbjuder bättre prestanda, eftersom det samtidigt kan översätta texter på mer än 100 språk i realtid genom förstärkt verklighet, när det gäller att föra konversationer verklig, oförmögen att utföra översättningar.

Sammantaget är det lovvärt att Amazon vill erbjuda avancerade översättningsmöjligheter till Alexa, något som inte bara skulle hjälpa användare under alla omständigheter utan också ett mervärde för Alexa som skulle kunna motivera andra teknikföretag att inte stanna kvar och gå med i försök att försöka att erbjuda liknande funktioner.