Amazon Prime anländer till Mexiko

Amazon

Amazon Prime är prenumerationstjänsten som företaget erbjuder för att kunna dra nytta av olika fördelar, inklusive snabbare leverans på beställningar.

Han anländer nu till Mexiko, två år efter starten av sin verksamhet i landet, för 449 pesos under det första året och går till 899 efter den perioden, även om det alltid är möjligt att njuta av det i 30 dagar gratis för att verifiera om det är verkligen en väl använt pengar.

Städerna Mexico City, Quertaro, Puebla och Guadalajara kommer att kunna göra beställningar på produkter som Amazon har valt och ta emot dem på en enda dag, och från webben är det möjligt att komma åt Amazon Prime Video som, även om den inte har så mycket innehåll som Netflix har några exklusiva serier från företaget (som Mozart in the Jungle, med den mexikanska skådespelaren Gael Garca Bernal). Leveranstiden för abonnenter som inte bor i de ovannämnda städerna kommer att vara två dagar, och i de mer avlägsna regionerna kan det ta mellan 3 och 5 dagar.

En annan fördel är att man från Mexiko kan begära Amazon-produkter i USA, med gratis frakt på upp till 9 dagar och rabatt för dem som föredrar att påskynda leveransen.

Mexiko är den näst största ekonomin i Latinamerika, bakom Brasilien, så inträde av tjänster av denna typ är bara en tidsfråga. Du kan se detaljerna på www.amazon.com.mx/prime