Amazon och Microsoft tävlar om att bli valda av Pentagon

Pentágono

Ett kontrakt på 10 miljarder dollar för att implementera det senaste inom onlineteknik vid Försvarsdepartementet kommer att vara den belöning som Amazon eller Microsoft får om någon av dem väljs av Pentagon och därmed befäster sin prestige i teknikvärlden utöver den monetära ersättningen involverad i processen.

Utöver dessa hade företag som IBM och Oracle också visat intresse för projektet genom att ansöka som kandidater, men efter en serie utvärderingar ansåg försvarsdepartementet att båda inte uppfyllde minimikraven för att inkluderas som sökande för att delta i projektet. JEDI-namn.

Detta skulle vara ett av de federala avtalen inom det mest ambitiösa teknikområdet i historien, som från det ögonblick som det tillkännagavs 2017 har väckt uppmärksamhet hos de mest prestigefyllda befintliga teknikföretagen som har varit tvungna att underkasta sig den noggranna granskningen som urvalsprocessen. Men bara en av dem var framgångsrik och fungerade som den enda leverantören av molntjänster till försvarsdepartementet.

Som svar på anklagelser om ett påstådt inflytande utövat av en Amazon-anställd som arbetade i den förberedande fasen för JEDI under en säsong i Försvarsdepartementet, en representant för Pentagon, Elissa Smith sa att detta faktum inte hade någon negativ inverkan på integriteten. av antagningsprocessen.

Detta föranledde också försvarsdepartementet att inleda en utredning om möjliga tvister med anledning av en rättegång mot denna anställd med namnet Deap Ubhi inlämnad av Oracle och anklagade honom för att använda sina influenser för att gynna Amazon i urvalsprocessen.

I denna bemärkelse hade Pentagon bett domstolen att avbryta ärendets gång medan de utför utredningar på egen hand, men detta har förändrats och nu ber det sig själv att avbryta avstängningen och fortsätta med det rättsliga förfarandet. Smith uppgav att vinnaren av kontraktet kommer att väljas i mitten av juli.

Depositphotos bild