Amazon kan förbereda en seriös rival för Spotify och företag

AmazonPrimeMusic

Amazon kan förbereda sig för att lansera en ny musikstreamingtjänst som konkurrerar med tjänster som Apple Music, Spotify och andra som redan är etablerade på marknaden, enligt New York Post baserat på källor inom musikbranschen.

Tjänsten är för närvarande i en tidig fas, där företagsledare redan har hållit möten de senaste veckorna för att diskutera licensfrågan.Enligt dessa källor, i spetsen för den nya tjänsten, som skulle vara en oberoende tjänst med en mycket mer komplett musikkatalog än vad Prime Music för närvarande erbjuder, som bara har en miljon låtar, skulle vara Steve Boom, vice president för Amazon för digital musik.

Det anses erbjuda tjänsten under ett månadsabonnemang för 9,99 USD per månad, även om en rabatt på 3 till 4 dollar också övervägs om Echo smart högtalare också köps.

För närvarande har Amazon inte gjort officiella kommentarer om saken för lanseringen av den här tjänsten som kan vara tillgänglig nästa höst. Denna rörelse svarar på nedgången i verksamheten relaterad till nedladdning av musikaliska teman, som både Amazon och andra företag känner.

När det gäller sin Echo-smarta högtalare förbereder Amazon en annons för att sändas i Super Bowl där Alec Baldwin kommer att vara dess huvudperson.