Amazon Instant Video, den nya iPad-appen med direkt tillgång till filmer och TV-program

Amazon Instant Video, den nya iPad-appen med direkt tillgång till filmer och TV-program

Amazon tillkännager sin iPad-applikation som heter Amazon Instant Video, från vilken vi nu kan strömma olika filmer och TV-serier – vilket innebär att vi tävlar direkt med Netflix videostreamingtjänst, som redan har 24 miljoner abonnenter.

Den nya iPad-appen fungerar ungefär som Netflix-surfplatta-appen: användare kommer att kunna se direktuppspelade videor direkt, lägga till videor i en kö för senare visning, markera det sista ögonblicket du såg i en video för att fortsätta titta på den i ett annat ögonblick etc. En av skillnaderna mellan de två applikationerna är att Amazon-applikationen låter dig visualisera via streaming materialet som du har hyrt eller köpt från Amazon onlinebutik, och ger också möjlighet att ladda ner direkt till iPad vad du har förvärvat så att du kan titta på det online (Netflix tillåter dig inte att se hyrt material via streaming).

Även om Netflix har mer branscherfarenhet och fortsätter att erbjuda bättre service och vinst i prenumeranter, fortsätter Amazon att införliva fler nya funktioner och idéer. Vem kommer att vinna striden om strömmande video?

Länk: Amazon Instant Video | Går: Venture Beat