Amazon förbereder sig för den massiva utplaceringen av Prime Video

primevideo

Amazon Inc. förbereder sig för den massiva lanseringen av sin Prime Video-streamingtjänst globalt och går från att vara på bara fem marknader idag: USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Japan, till att nå mer än 200 marknader i december nästa år , enligt källor nära publikationen The Wall Street Journal, blir därmed en seriös konkurrent för Netflix Inc., som för närvarande finns på mer än 190 marknader sedan dess stora expansion inträffade förra året. januari månad.

Bland innehållserbjudandet som Amazon förbereder är The Grand Tour, ett program specialiserat på motorvärlden som kommer att vara exklusivt för Amazon, vars huvudpersoner nyligen publicerade en video om att deras program kommer att finnas tillgängligt i mer än 200 länder från och med nästa december.Det förväntas att Amazon också satsar på annat av sitt exklusiva innehåll för att kunna konkurrera med Netflix Inc. globalt, tillsammans med förvärvet av de licenser som är nödvändiga för att konfigurera attraktiv programmering för att bli användarens favoritalternativ.

Men det verkar som att Amazon Inc. inte bara kommer att konkurrera med Netflix Inc. när det gäller innehåll, eftersom det också förväntas göra det när det gäller prissättning och andra ytterligare funktioner, vilket ger en intressant kamp för den globala publiken i sektorn . av videostreaming.

I den meningen förväntas Prime Video integreras i Prime-prenumerationen, under prenumerationspriserna för nästa direkta rival världen över, Netflix Inc.

Det kommer bara att vara en tidsfråga innan Amazon gör den globala utplaceringen av Prime Vdeo officiell och vad dess erbjudande kommer att vara att stå emot Netflix för de kommande juldagen.