Amazon Echo (Alexa) kommer att kunna lägga gratis musik för alla användare

amazon musica

Om vi ​​vill lyssna på musik med Amazon Echo behöver vi bara fråga Alexa, men för detta är det nödvändigt att ha ett Spotify-betalkonto eller vara Amazon Prime-användare för att njuta av sin begränsade Amazon Prime Music-samling eller betala för sin musik Obegränsat med tillgång till miljontals låtar … hur som helst, du måste betala, men det verkar förändras snart.

Som de har lärt sig på Billboard förbereder Amazon ett gratis musikalternativ så att alla användare kan komma åt låtar från Echo utan att betala prenumerationer. För att göra detta möjligt har Amazon samarbetat med några skivbolag, som erbjuder en modell som liknar den för den gratis versionen av Spotify. Betala dessa etiketter oavsett antalet låtar som du lyssnar på, så de första månaderna kommer att vara avgörande för att verifiera framgången med initiativet.

Det kommer att vara en begränsad musiksamling, som stöds av reklam, och måste konkurrera inte bara med Spotify, med sina 96 miljoner betalda abonnenter och 116 miljoner gratis, kungen i sin kategori, men också med YouTube (ett alternativ som miljontals människor använder dagligen för att lyssna på musik) och med Apple Music och dess 56 miljoner betalande abonnenter.

För närvarande har Amazon inte kommenterat antalet musikprenumeranter de har, men det antas vara cirka 20 miljoner prenumeranter. Multiplicera numren med den här nya tjänsten, och vi kommer att se den om några veckor, säkert först i USA.

Gränserna för Amazon Echo

När vi beställer musik från en Amazon Echo-enhet eller någon Alexa-kompatibel högtalare kommer vi direkt till vårt Amazon Music-konto. Om vi ​​redan är Prime kommer vi att ha några gratis låtar, men mängden musik är ganska begränsad och timmarna per månad också. Att välja Music Unlimited är ett bra alternativ, men att betala nästan 10 euro per månad för en annan Spotify verkar inte som en bra idé.

Det är tydligt att om vi är betalda användare av Spotify kommer vi att ha det lättare, eftersom vi bara behöver länka vårt konto i alexa-appen så att Amazon Echo kan komma åt våra låtar och spellistor, men det finns ett problem: många högtalare kompatibla med Alexa tillåter inte att du spelar Spotify, bara Amazon Music.

Om vi ​​till exempel förvärvar en Smart Speaker 5 Home, med Alexa integrerad, kommer vi inte att kunna spela Spotify även om vi är betalda användare, bara till Amazons egna musikalternativ (kom ihåg att inget Amazon-eko också kan spela musik från ett gratis Spotify-konto).

Det är en annan anledning till att en gratis streamingtjänst från Amazon kan vara verkligt revolutionerande, eftersom den utökar funktionerna hos enheterna som köpts av miljontals människor, människor som inte vill eller inte kan betala för någon streamingtjänst. musikalisk.