Amazon Appstore accepterar nu HTML5-webbappar

Amazon Appstore accepterar nu HTML5-webbappar

På senare tid ser vi hur företag med mobila plattformar tillhandahåller verktyg och alternativ för att utöka sitt ekosystem av applikationer, där vi har ett nytt fall i den senaste satsen som Amazon gjorde idag, som har börjat stödja applikationer. webben i ditt distributionsprogram för mobilapplikationer.

Vad betyder det här? Tja, utvecklare kommer bara att behöva skicka webbadresserna till sina webbapplikationer och mobila webbplatser och deras metadata till Amazon-applikationen för distribution av mobilapplikationer, där innehållet når Kindle Fire och Amazon AppStore-klienterna som om de vore applikationer som är inbyggda utan måste använda programvara från tredje part eller utveckla inbyggda applikationer för själva plattformen.

Bland fördelarna är möjligheten att använda inköps-API i Amazon-applikationen, så att de förutom att nå fler människor har fler alternativ för intäktsgenerering, till exempel de spelföretag som tillåter försäljning av extrafunktioner inom de egna applikationerna. Dessutom kan de också använda tjänsterna från Amazon Web Services-teknologiplattformen för deras behov, såsom Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) och Amazon DynamoDB.

Enligt Mike George, vice vd för Amazon Appstore:

Med lanseringen av stöd för HTML5-webbapplikationer i distributionsprogrammet för mobilapplikationer ger vi webbutvecklare de verktyg de behöver och alla fördelar som infödda applikationer redan har i Amazon Appstore och Kindle Fire. Detta öppnar för nya möjligheter, som börjar med snabbare upptäckt, tillgång till verktyg för att öka intäktsgenerering och möjligheten att nå nya kunder för större exponering.

TreSensa, Scirra eller IGN Entertainment är några av de företag som redan använder detta nya alternativ från Amazon för att erbjuda sina tjänster, relaterade till spel, till alla användare.

Länk: Amazon Mobile Application Distribution Program | Går: Businesswire