Amazon ansluter sig också till att erbjuda internetåtkomst med satelliter i undermåliga områden

Amazon-Web-730x477-730x477

För FN är tillgång till Internet en grundläggande rättighet som cirka 4 miljarder människor världen över saknar. Lyckligtvis lanserar fler och fler företag sina initiativ för att utföra bredbandsanslutning till Internet i de delar av världen där de saknar täckning. Idag har vi lärt oss att Amazon också är bland dessa företag Projekt Kuiper.

Nyheten har ursprungligen släppts igenom GeerkWire baserat på rapporter som presenterades av Federal Communications Commission till International Telecommunications Union under mars förra året, och avslöjade Amazons planer på att sätta totalt 3 236 satelliter i omlopp.

En ambitiös plan som det kommer att ta år att realisera

Enligt Amazon-rapporter till olika medier är Project Kuiper en ambitiöst långsiktigt projekt för att erbjuda bredbandsnettäckning med låg latens till användarsamhällen som saknar grundläggande internetåtkomst globalt, med idén att successivt lansera en konstellation av satelliter med låg jordbana.

I detta avseende planerar planen att lansera 784 satelliter i en höjd av 590 kilometer, 1 296 satelliter på en höjd av 610 kilometer och 1 156 satelliter på en höjd av 630 kilometer.

Amazon hoppas kunna gå med i företag som har samma gemensamma vision. I detta avseende Det är inte det enda företaget som lanserar sitt eget initiativ för att erbjuda Internet på platser där det inte finns tillräcklig täckning..

SpaceX, från Elon Musk, OneWeb, Boeing, bland andra stora företag, har också sina respektive planer på att försöka erbjuda Internet-täckning i miljöer med liten eller ingen täckning.

Även företag som Facebook och Microsoft försökte redan vid den tiden utveckla sina initiativ, även om det gäller båda stannade de på vägen.

När det gäller Amazon, han har bara godkännande från tillsynsmyndigheterna att starta sitt eget initiativ, av vilka den föreslagna kronologin och den totala kostnaden för den fortfarande är okänd, även om det förväntas att dess genomförande det tar minst ett decennium att realiseras och till en ganska hög kostnad.