Alternativ för att skapa en digital restaurangmeny

Carta digital restaurante

Restauranger börjar öppna sina dörrar i vissa länder efter flera veckors stängning på grund av pandemin, men de gör det inte på samma sätt.

Å ena sidan kan de inte delta mycket inomhus, bara på terrasserna, och å andra sidan måste de upprätthålla mycket strängare hygien- och kontrollåtgärder än tidigare för att undvika spridning av koronavirus.

För att undvika detta har alternativ börjat dyka upp för att omvandla bokstäver till digitalt format, så att kunderna enkelt kan öppna det från sin mobiltelefon, vilket förhindrar att samma bokstav skickas från hand till hand.

I den här listan diskuterar vi de alternativ som vi lär känna, alternativ som vi kommer att utöka när de presenteras för oss:

– Bakarta: Utmärkt gratis alternativ skapat i Spanien. Vi kan skapa ett konto och börja lägga kategorierna, underkategorierna och produkterna för att kunna anpassa utseendet på brevet, tillgängligt i en enda webbadress. Du kan se ett exempel på m.bakarta.com/patioandaluz, även om det är möjligt att göra det mycket mer komplett, lägga till exempel foton och beskrivningar på varje tallrik, eller undvika den första kategorin Män för att kunna sätta en nivå till (kött, fisk, etc.)

Det är väldigt enkelt, helt gratis och snabbt att ladda. Det är nödvändigt att restaurangen synligt placerar önskad webbadress så att kunden går in i den, med möjlighet att få en QR-kod när man klickar på dela.

– horecarta.com: En helt gratis tjänst som ger möjlighet att fylla i vår meny, generera en QR-kod och sprida den i restaurangen så att alla kunder kan konsultera den. Vi kan uppdatera innehållet när vi vill, och resultatet kan bli väldigt elegant. I den här länken har du ett exempel.

– uqr.me: Ett mycket intressant och attraktivt alternativ, även om det inte är gratis (det kostar mindre än 4,5 euro per månad). Med den kan vi skapa QR-koder som pekar på vårt digitala brev, och under den QR-koden kommer det alltid att finnas den PDF som vi tidigare laddar upp. Om vi ​​ändrar bokstaven och följaktligen PDF-filen är det inte nödvändigt att skapa en ny QR-kod.

Den här koden kan anpassas, vilket hjälper dig att presentera sig elegant i vilket format som helst.

Tillvägagångssättet är helt annorlunda än det tidigare, det finns ingen anledning att lägga disken och priserna till hands, bara en fil laddas och klienten måste zooma in för att läsa detaljerna.

Ett alternativ som liknar detta är det som erbjuds av nnova.foodyt.com, i det här fallet är det gratis.

– menupop: Elegant lösning som har en gratis grundversion och en mer avancerad betalversion. Med den gratis kan vi skapa kategorier och produkter, som med bakarta, men i det här fallet fungerar det med QR-kodsökning.

Pro-versionen tillåter kunder att beställa från appen, något som många restauranger fortfarande inte kan implementera på grund av logistikproblem.

– emenuk.es: Ett gratis förslag för dem som inte har tid att göra något annat än att skicka sitt brev till de ansvariga för plattformen. De ansvarar för att skapa en digital version och erbjuda en QR-kod så att kunderna kan konsultera informationen. Lösningen har funnits sedan 2014, så de har varit i bransch i 6 år, det är inte något nytt efter covid.

Som du kan se finns det alternativ för alla smaker.