AltaVista, bland de 12 tjänster som Yahoo stänger under de kommande veckorna

AltaVista, bland de 12 tjänster som Yahoo stänger under de kommande veckorna

Från Yahoo får vi nyheter igen, och den här gången har vi tillkännagivandet om stängning av 12 tjänster under de närmaste veckorna, med start just idag, där bland dessa tjänster finns den gamla AltaVista-sökmotorn, som mer än en veteran Internetanvändare kom ihåg för att ha markerat en Internet-era.

Yahoo! Axis, Yahoo! Browser Plus och Citizen Sports är de tjänster som har stängts, även om de den 30 juni har planerat stängningen av Yahoo! WebPlayer. FoxyTunes och Yahoo! RSS-varningar kommer att drabbas av samma öde den 1 juli och Yahoo! Grannarna Beta och AltaVista för 8 juli.

Med Yahoo! Stjärnor Indien den 25 juli, Yahoo! Beta-nedladdningar för 31 juli och Yahoo! Lokalt API och Yahoo! Term Extraction API för 28 september, utgör Yahoo-tjänstens stängningskalender.

Nästan alla dessa tjänster är okända för de flesta användare, och det är sällsynt att hitta de som fortfarande använder dem. I vilket fall som helst har Yahoo gett rekommendationer, skäl och förslag, vilket är fallet med användare av Yahoo! Axis, som rekommenderas att använda Yahoo! Sök efter Android och iOS. Dessutom har de sammanfallit med stängningen av Yahoo! RSS-varningar samma dag som Google Reader.

Det är uppenbart att Marissa Mayer har noterat sig och har implementerat vad hennes gamla företag har gjort, stängningen av gamla tjänster för att fokusera ansträngningarna på nya tjänster som kommer, mer när hon har ägnat sig åt att köpa teknik och talang för att få det till sitt eget företag.

Länk: Tillkännagivande om stängning av de 12 Yahoo-tjänsterna