Allt vi hittills vet om Apples framtida iWatch

Apple-logotyp

Även om det hansmart klocka Apple har ännu inte officiellt tillkännagivits av äppelföretaget, i flera månader har en mängd rykten dykt upp som bekräftar att de i Cupertino redan håller på att slutföra detaljerna för marknadsföring av denna enhet. Nedan tar vi en sammanfattning med alla ledtrådar som Apple har gett oss om hur den här enheten kan vara.

Först och främst vet vi att det är mest troligt att det heter iWatch, eftersom företaget registrerade detta varumärke för länge sedan så att det inte kunde användas av andra tillverkare. Vi upptäckte också nyligen att Apple har anställt viktiga chefer från den traditionella klockans värld, ett faktum som visar hur viktigt det är för det här företaget att göra saker bra, och det är att ha chefer som leder klockans värld i åratal är något som kan hjälpa Apple mycket. Man måste komma ihåg att det för närvarande är i en nackdel eftersom det är ett av få företag i branschen som ännu inte har lagt sitt smart klocka.

Angående hårdvara av enheten har det ryktats mycket om dess fysiska form. De starkaste rykten tyder på att iWatch skulle kunna marknadsföras på två olika skärmstorlekar med rektangulär form. Denna möjliga rektangulära form kommer att vara ansvarig för framväxten av ett stort antal rykten om en hypotetisk flexibel skärm som gör att enheten kan användas som ett armband. Dessutom skulle det innebära att iWatch var batterifri, så den skulle drivas med solenergi eller magnetisk induktion. När det gäller dess användbarhet är chansen att enheten definitivt är inriktad på hälsa och fysisk vård, något som Apple verkar ta på allvar på senare tid. Detta är något som skulle vara mycket vettigt, eftersom iOS 8, det nya operativsystemet för mobila enheter som presenteras av Apple, innehåller applikationer för att lagra en enorm mängd olika data om vår hälsa och därmed kunna hålla koll. Därför eiWatch kommer att innehålla olika sensorer som ansvarar för att analysera ett stort antal olika vitala tecken för att hålla reda på dem och kunna dela dem med vår iPhone. Dessutom blir dessa rykten ännu mer kraftfulla när vi lär oss att Apple arbetar med elitidrottare så att de kan testa iWatch under speciella förhållanden, något vi vet eftersom viktiga figurer från sportvärlden har sett på campus Apple i Cupertino.

Det finns mindre och mindre att veta alla detaljer från Apple, och det är att allt pekar på att den här nya enheten presenteras under hela oktobermånaden.

Bild: Andrew från Flickr.