All the tricks to edit, reduce and modify GIFs

Alla knep för att redigera, minska och ändra GIF

Alla knep för att redigera, minska och ändra GIF

Alla knep för att redigera, minska och ändra GIF

Vi visar dig olika sätt att minska en GIF.

GIF-filer består av två eller flera bilder (om vi är tekniskt korrekta bör vi säga en eller flera bilder, eftersom alla GIF-filer inte behöver animeras). De är ganska bekväma eftersom vi kan infoga fragment av videor där det är tillåtet att lägga en bild. De används i stor utsträckning i forum och på sociala nätverk (trots att de är något från ’87), även varje gång GIF-mode växer fram igen.

Och det används inte bara för att underhålla text eller för att följa meddelanden utan också Det kan också sättas som en profilbild i många portaler och webbapplikationer. Men det senare, tyvärr, med nyanser och begränsningar. Och det är att de måste ha ett visst mått eller en viss vikt.

En av de stora nackdelarna med GIF är att du måste tillgripa kvalitetsförlust för att minska din vikt.

Det finns flera verktyg på Internet för att minska vikten på en GIF., men allt de gör är att sänka bildkvaliteten. Även om det är sant att de kan minska upp till 30 eller 40% av den ursprungliga vikten, kanske det inte räcker för oss.

Minska vikten genom att sänka kvaliteten via webbplatser

Detta är det första steget. Vi kan till och med ha haft tur och det 30 eller 40% att det är möjligt att ladda ner har hjälpt oss att ladda upp bilden vart vi vill. En av de bästa webbplatserna för att göra detta är I IMG.

i-love-img-reduce-weight-gif

Det enda vi måste göra här är att dra GIF som vi vill gå ner i vikt och det är det. Sedan ger vi Komprimera och vi väntar på att processen är klar. När det är klart kommer det att laddas ner ensamt (i teorin). Försök inte att skicka GIF igen eftersom det enda det kommer att göra är att öka vikten (du kan kontrollera den). En gång kommer vi att uppnå det mest optimala resultatet.

Minska antalet färger

ladda ner-färger-gif-photoshop

Om den första metoden inte har fungerat för oss är det bäst att kasta den nedladdade bilden och röra upp den med ett originalt fotografiskt redigeringsprogram. Vi kan använda ett program som Photoshop eller Photoscape (eller även Gimp, som är gratis). Vi kan försöka ta bort färger och se vad den slutliga vikten blir. När det gäller Photoshop, till exempel, visas denna vikt i det nedre vänstra hörnet.

Påskynda animering

Program som Gimp låter oss direkt ändra GIF-hastigheten. När det gäller Photoshop måste vi till exempel minska varaktigheten för varje bildruta. Ja, det är en ganska lång process, för om vi har mer än 100 bilder tar det lång tid. Därför kan vi välja alla ramar samtidigt och ändra varaktigheten på ett massivt sätt.

Minska upplösningen

reducera upplösning-gif-photoshop

Om du inte är Steven Spielberg, Jag tror inte att du vill ha en 1080p GIF. GIF har vanligtvis en upplösning på 200, 300 eller till och med 400 pixlar breda, men inte mycket mer. Det är onödigt och de kan väga hundratals megabyte.

Ta bort ramar

delete-frames-gif-photoshop

Ett annat alternativ är ta bort några bilder (ramar) GIF. Många gånger är de kvar ramar Antingen är de dubbletter eller så kan de till och med kasseras eftersom den visuella förändringen är mycket liten. Tänk på att var och en av bilderna väger, så det är inte detsamma att ha till exempel 100 än 1000. Vi kan också göra det både med Photoshop (betalt) och med Gimp (gratis).

Trimma GIF

Om du fortfarande inte kan minska den glada GIF, har du fortfarande ett alternativ, även om sanningen är att den är lite drastisk: vi kan minska dess längd. Ja, vi pratar om att klippa den, som om det vore en video. Det är bäst att välja ett avsnitt i Photoshop eller i det program som vi använder och ta bort alla de som finns till höger eller alla som finns till vänster (eller båda sidor).