Alexa kommer att prata på spanska i USA

Alexa en español

Spanska i USA blir allt vanligare, och Alexa vet det.

Amazon har just meddelat att amerikanerna snart kommer att kunna prata med Alexa på spanska, eftersom de har lanserat en ny röstmodell som gör det möjligt för utvecklare att utveckla färdigheter för spansktalande användare i det landet.

Det här nya skicklighetspaketet är bara det första steget, eftersom fullt stöd på spanska kommer att erbjudas alla Alexa-enheter före årets slut.

Vi talar om nästan 49 miljoner spansktalande av totalt 327 miljoner människor i USA, det vill säga en procentsats som inte kunde ignoreras för dem som vill leda världen av virtuella assistenter. Just nu kan utvecklare redan skriva färdigheter på spanska för Alexa-enheter i Spanien och Mexiko, men att ignorera USA är inte meningsfullt.

De meddelar det på den officiella Amazon-sidan:

Vi är glada att meddela att från och med idag är det möjligt att erbjuda färdigheter för spansktalande Alexa-klienter i USA med den spanska röstmodellen för USA.

Att skapa appar som talar mer än ett språk är inte en ny sak i Alexa-världen, eftersom kanadensiska utvecklare redan har möjlighet att utveckla kunskaper på franska eller engelska. Dessutom finns Alexa-färdigheter tillgängliga på italienska, tyska, portugisiska, japanska och franska.

Förutom Echo-enheter kommer Alexa på spanska också att finnas i andra märken, som Bose, Sony och Facebook, som planerar att lansera enheter som ingår i Alexa i år, även kompatibla med spanska.