Acer och Asus presenterar nya Chromebooks riktade till utbildningssektorn

AcerChromebookSpin11

Enheten för Chromebook-enheter fortsätter att växa. Idag i British Education and Training Technology (BETT) Show som hålls i London, två nya enheter har presenterats speciellt utformade för utbildningsbehov: Acer Chromebook Spin 11 och Asus Chromebook C213, vars ankomst förväntas ske senare i våras.

Acer Chromebook Spin 11 har en 11-tums pekskärm monterad på ett 360-gångjärn som möjliggör upp till fyra användningslägen: butiksläge, surfplatteläge, visningsläge och bärbart läge.Dessutom kommer det att finnas varianter av den här Chromebook med Intel Celeron, Intel dual-core och Intel quad-core processor, beroende på modell, och kan nå upp till 8 GB RAM och upp till 64 GB flashlagring. Det kraftiga chassit, tillgängligheten av en Wacom EMR-penna, en 5 MP sekundär kamera inbyggd i tangentbordet och till och med två USB Type-C-portar utgör huvudspecifikationerna för Acers nya Chromebook-lösning.

För närvarande är de specifika egenskaperna hos den nya ASUS Chromebook-lösningen fortfarande okända, men i vilket fall som helst, enligt Google, har de nya lösningarna en penna, en kamera integrerad i tangentbordet för när en Chromebook investeras, samma utseende som surfplattor och laddas till och med via USB Type-C-kontakter.

Förutom de två nya Chrooebook-lösningarna har Adobe också introducerat ett antal Android-applikationer som är specifika för Chrome OS, det specifika operativsystemet för Chromebooks. Dessa appar är Photoshop Mix, Lightroom Mobile, Illustrator Draw, Photoshop Sketch, Adobe Comp CC och Creative Cloud Mobile, som kommer att vara tillgängliga för gratis nedladdning. I detta avseende bör det noteras att alla Chromebooks som släpptes i år kommer att vara kompatibla med Android-applikationer, så användare av dessa enheter kommer att ha tusentals möjliga applikationer till sitt förfogande som de kan installera på dem.

Med tanke på att Chromebooks är de föredragna enheterna för utbildningssektorn, som används idag av mer än 20 miljoner lärare och studenter, är det inte förvånande att Google vill fortsätta att främja fördelarna med dessa enheter.