Abricotine, en textredigerare för PC, baserad på markdown

abrikotin

När vi pratar om textredigerare för PC verkar det som om vi alltid hamnar i LibreOffice, Word och andra jättar i sektorn, men det finns andra bra alternativ som är värda att belysa, och idag kommer vi att prata om en av dem.

Det här är Abricotine, en öppen källkodsredigerare som, tillgänglig för Windows, Linux och OS X, har markdown som huvudperson.

Den har ett extremt rent och distraheringsfritt gränssnitt, med möjlighet att gå in i helskärmsläge, vilket gör det perfekt för dem som skriver för att formatera senare.

Abricotine stöder markdown, men innehåller några alternativ som förbättrar systemet, till exempel införandet av tabeller. PEmit för att spara dokumentet som HTML eller kopiera den rika texten för att klistra in den i vår e-postklient eller någon annan redigerare.

Innehållet i dokumentet förhandsgranskas automatiskt i texten när vi skriver och ger möjlighet att se vilken bild eller vilket innehåll som helst i iframe (till exempel YouTube-videor). Det är också möjligt att inkludera matematiska formler skrivna med LateX, checklistor, korrigering av texter, färger för programmerare och mycket mer.

Det är ett gratisprogram som redan är tillgängligt för nedladdning, obligatoriskt för alla som känner till markdown-formatet.