About.me lanserar samlingar, din Pinterest-stil människor sociala bokmärken

Mina samlingar

Var det nödvändigt att skapa en funktion motsvarande Pinterest men fokuserad på människor? För vd för About.me Tony Conrad, ja, och säger faktiskt till TechCrunch att användarna själva kräver det. Av denna anledning kommer About.me-användare från och med nu att hitta en ny funktion som heter Mina samlingar, där de initialt hittar sin sociala grafik på Facebook och Twitter i sina respektive samlingar och kan skapa nya i de som kan läggas till nya personer antingen genom befintliga samlingar eller genom sökord.

Enligt dess VD är målet med samlingarna att göra det lättare för dig att upptäcka nya människor samt deras rangordning för framtida förfrågningar. På detta sätt kan samma användare skapa en samling av sina favoritartister, eller helt enkelt sina vänner, bland andra alternativ. Naturligtvis måste de användare som du vill lägga till i samlingarna ha sina egna profiler inom About.me.

Användare kommer åt sina samlingar via rullgardinsmenyn Hem, som finns i den övre stapeln på höger sida, där de kommer att ha tillgång till de samlingar som de redan har skapat och med möjlighet att skapa nya. Inom varje samling kommer du att ha en lista över bilderna på de personer du har lagt till, att kunna lägga till nya och att kunna dela den samlingen via Facebook, Twitter eller genom att integrera samlingen på någon annan webbplats. På vilken person som helst kan användare markera en serie komplimanger och till och med lägga till dem direkt i andra samlingar och kunna skapa nya direkt. Det finns också en möjlighet att tas bort från samlingen.

Det är därför en slags social markör om människor, ett krav från användarna själva som just har sett ljuset nu, och som fortsätter utvecklingshastigheten i sitt skede efter avgången från AOL.

Länk: About.me