8 iPad-appar för att lära matematik för små barn

matematik utvecklas

Utbildningsmetoder måste utvecklas för att försöka anpassa sig till de nya generationernas inlärningsegenskaper och tekniska miljöer, mycket mer inom kunskapsområden som kräver överlägsen ansträngning och engagemang från både lärare och elev.

Eftersom mobilapplikationer kanske är det tydligaste exemplet på denna utveckling och fördelarna med videospel i barns kognitiva process har blivit obestridliga (med korrekt övervakning av ansvariga vuxna), tack vare OnlineColleges är de här nästan ett dussin appar Betalas för iPad specialiserad på matematikundervisning i tidig ålder.

1. Math Evolve | 1,99 US $

Ett prisbelönt videospel Arcadian med ett dussin nivåer som kan övervinnas genom att skjuta rätt svar givet några ekvationer med grundläggande operationer. Det har också tre olika miljöer: en mikroskopisk värld, havet och yttre rymden. Rekommenderad ålder är 6 till 13 år.

2. MathBoard | 4,99 US $

En krita ombord som ska presenteras som testtypstest, olika grundläggande aritmetiska operationer tillsammans med rutor, kuber och kvadratrötter. Det rekommenderas för alla åldrar på grund av att det är enkelt att definiera testparametrarna, som inkluderar multimediahjälpmedel (timer, multiplikationstabeller, steg-för-steg-förklaringar, fria streck, bland andra).

3. Rörelse matematik | 1,99 US $

Om fraktioner är ett komplext ämne för flera gymnasieelever är svårigheterna inte mindre för lägre elever. Motion Math presenterar en intressant metod som finns i ett spel med studsande bollar (och andra liknande föremål) på en fast enhet för att landa dem och studsa dem enligt motsvarande rationellt eller decimaltal.

4. PopMath grundläggande matematik | 0,99 USD

Tanken i PopMath Basic Math är att skapa par genom att klicka på bubblor av lika stort värde, eller bättre, för att relatera operationer till deras resultat för att spränga så många bubblor som möjligt. Skillnaderna mellan nivåer ges av de tillåtna aritmetiska operationerna och deras storlek.

5. Math Bingo-spel – ett tävlingsspel | 0,99 USD

Ett annat innovativt videospel där, genom att korrekt lösa problemen med att räkna, lägga till, subtrahera, multiplicera och dela upp på skärmen, kommer det att ge tävlingsbilen energi på banan så att den kan övervinna rivaler och hinder. Den har anpassningsbara avatarer, ranking och 40 olika nivåer.

6. Math Ninja HD | 1,99 US $

Som namnet lyfter fram är huvudpersonen i spelet en ninja som med hjälp av matematiskt resonemang kommer att kunna skaffa olika vapen (inklusive naturligtvis hans massa shuriken) och förmåga att försvara sitt trädhus från attackerna från en konstig tomat och hans robotarmé – lika sällsynt. Rekommenderad ålder: från 7 år.

7. Numbers League | 3,99 US $

Inget bättre än de alltid populära superhjältar och några färgglada och väldragna serier för att locka de små uppmärksamheten. Infinity City är staden som dessa matematiska karaktärer måste skydda i en kamp som kombinerar chans med tillsatsoperation, en blandning som kommer att sätta mer än en brottsling bakom galler. Bättre kolla in hans videodemo för att se vad det handlar om.

8. Fel och knappar | 2,99 US $

Slutligen ett kompendium av spel och aktiviteter för förskolebarn och primära barn som gillar buggar – i kombination med knappar av samma storlek – där de kommer att kunna utveckla sina motoriska färdigheter, deras räknekapacitet, analys av mönster, ranking, klassificeringar och mycket mer Mer. Fröken.