7 tips för att anpassa ditt Gmail-konto

Tipo de letra

Det finns många fördelar som du kan få från Gmail genom att testa de många verktygen som skapas för detta, utan att räkna med de många funktionerna som finns i Konfiguration som aktiveras på ett mycket enkelt sätt. Idag markerar vi 7 av de mest intressanta som ändrar utseendet på inkorgen och för övrigt lägger till nya produktivitetsalternativ.

1. Ändra färg och typsnitt

Du kan definiera ett anpassat teckensnitt och färgstil för att göra texten i dina meddelandes karaktär. För att göra detta klickar du bara på växeln längst upp till höger >> Konfiguration >> fliken allmän >> avsnitt Standardtextstil; där kan du definiera teckensnittet (Verdana, Narrow, Courier, Georgia, etc.), dess storlek och dess färg.

2. Svep chatten till höger för att spara utrymme

Gmail chatt har utvecklats till ett nytt meddelandesystem som kombinerar Hangouts Google+, hundratals nya uttryckssymboler, samtal, ett verktyg för att dela multimediainnehåll och äntligen ett liknande utseende som whatsapp. Det är därför det förtjänar stor uppmärksamhet och det finns tillräckligt med utrymme för det på höger sida av Gmail: klicka på kugghjulet längst upp till höger >> Konfiguration >> fliken Labs >> avsnitt Chatta till höger; du kan välja alternativet Gör det möjligt och i slutet, längst ner, klicka på Spara ändringar.

3. Lägg till en automatisk signatur med logotyp inkluderad

Du kan skapa en anpassad signatur även med din företagslogotyp och du kan få den att visas automatiskt längst ner i dina meddelanden så snart du klickar på knappen Skriva. Något som liknar den första punkten: kugghjul >> Konfiguration >> fliken allmän >> avsnitt Fast; Det finns en låda som liknar den där du enkelt kan designa din signatur, ladda en bild med knappen Infoga bild och ge också ett personligt format till texten.

4. Ändra bakgrund och tema

Om du är uttråkad av den vita färgen i Gmail-inkorgen kan du välja ett av de färgglada teman som finns på fliken Teman från panelen Konfiguration. Det finns klassiska teman, med grundläggande färgkombinationer, med högkvalitativa bilder och ett par, Klassisk och Mörk, som låter dig sätta din egen bakgrundsbild (från mobilen, från GDrive, från ett förutbestämt bibliotek, från en URL, från datorn, etc.) och kontrasterar färgerna i inkorgen med ljusa eller mörka toner.

5. Lägg till en knapp för att schemalägga meddelanden

Boomerang för Gmail Det är ett tillägg för Chrome som låter dig skicka ett mottaget meddelande automatiskt, till exempel fick jag en faktura idag 26 men jag vill se det igen som ett oläst meddelande i min inkorg den 2 oktober, så jag slänger meddelandet som ett boomerang och den returnerar den angivna dagen. Denna funktionalitet är dock inte den enda, på samma sätt kan du lägga till en knapp Skicka senare (skicka senare) under knappen Skicka för att schemalägga meddelanden som ska skickas automatiskt vid ett visst datum och tid i framtiden.

6. Lägg till en knapp för att bifoga filer från Dropbox, Facebook, Instagram, etc.

Om du använder för att hantera många bilagor som du behöver ta från sociala nätverk och molnlagringssajter som Dropbox, Box och Google Drive och sedan skicka dem som bilagor i Gmail-e-postmeddelanden kan du använda Molnigt för Gmail, ett annat tillägg för Google Chrome vars uppgift är att lägga till en knapp för att ha alla dessa filer i molnet (inklusive de från sociala nätverk) och bifoga dem med några få klick, vilket sparar mycket tid och arbete.

7. Lägg till en ny flik för att hantera bilagor

Slutligen, om du vill få ut mer av de filer, länkar och foton du får som bilagor kan du använda Mikey för Gmail, ett tillägg för Google Chrome som lägger till ett nytt flikfält högst upp i inkorgen för åtkomst med ett klick till varje kategori av bilagor. När det gäller bilder kan du se dem som om det vore ett socialt nätverk; För filer kommer var och en med en färgstark ikon som gör det lätt att känna igen.