7 intressanta resurser för lärare och konststudenter

smart historia

Digitaliseringen av dokument och tusentals verk från museer och portaler som Google Art Project har lyckats göra alla konstnärliga innehåll tillgängliga, förutom dess historia, av karaktärer som Van Gogh, Picasso, Delacroix, Dal, da Vinci och många andra exponenter av fascinerande och transcendenta stilar med bara några få klick.

Tack vare samlingen av FreeTech4teachers har vi här några av de bästa av dessa webbplatser.

Smarthistoria

Smarthistory är nu förknippad med Khan Academy och har som skapare ett par yrkesverksamma från fältet.

Det är en ovärderlig samling av multimediaresurser (ljudlektioner, videor, foton) om konsthistorien.

En annan slående punkt är sökmotorn högst upp, vilket gör det möjligt att filtrera frågor efter konstnär, lite, efter konstnärlig stil och efter ämne.

World Digital Library

World Digital Library samlar tusentals informativa artiklar och andra värdefulla resurser, särskilt kartor och bilder, om kulturämnen från alla kontinenter.

Din navigering är särskilt anmärkningsvärd för tidslinjen längst ner på skärmen som är ansvarig för att filtrera sökresultat med specifika intervall.

Avbildar Amerika

Med ett vackert gränssnitt med eleganta informativa bilder visar Picturing America hela Amerikas historia på ett ganska organiserat sätt – på fel sätt som de brukar hänvisa till sitt land i USA – genom sin konst.

American Library Association och National Endowment for the Humanities är en del av projektet.

San Francisco Museum of Modern Art

Den digitala versionen av SFMOMA samlar också multimediaresurser om välkända och mindre erkända verk och artister.

Det är värt att granska hur hela filen visas, ett interaktivt rutnät som lyfter fram den mest relevanta informationen med bara ett klick.

Konst babbla

Vi delar redan kännetecknen för denna gemenskap av proffs och konstälskare, en videoportal med exklusivt innehåll för deras ämne: dokumentärer, intervjuer, lektioner, utställningar (montering av detta i Guggenheim Jag älskade det) och mycket mer.

Det belyser också deltagandet av representanter för prestigefyllda museer.

Google Art Project

Förutom att se hundratals verk av kända konstnärer från hela världen, galleriliknande visningsformat, mängden information som samlats in och alternativen för att skapa och dela listor, kommer Art Project att låta dig besöka några av världens mest viktiga museer. genom tredimensionella turer som tillhandahålls av Google Street View-tekniken.

Museum of Online Museums

Men som en samling resurser som är lika viktiga som konstprojektet är MoOM, online museum för museer, ett utrymme där länken till officiella museumsresurser och sidor erbjuds, särskilt den rikaste av audiovisuellt innehåll och med onlineutställningar.

Andra intressanta gallerier som LP Cover Lover.