ANSÖKAN

637 millisekunder. Det är hur lång tid det tar för roboten att lösa en Rubiks kub

637 millisekunder. Det är hur lång tid det tar för roboten att lösa en Rubiks kub

637 millisekunder. Det är hur lång tid det tar för roboten att lösa en Rubiks kub

Med den här roboten som löser Rubiks kuber faller alla världsrekord.

För bara fyra dagar sedan pratade vi om det nya världsrekordet för att lösa en Rubiks kub, och en annan nyhet visas relaterat till det spelet.

När vi sa att kubens popularitet upplevde en andra ungdom var det inte för ingenting.

Blinka inte, du kommer att sakna det

Naturligtvis är det i det här fallet inte ens den som har brutit rekordet. Är Sub1 omladdad, en robot designad exklusivt för en uppgift, för att lösa Rubiks kuber.

Så det gör det väldigt snabbt. Så mycket så att det mänskliga ögat inte kan följa alla steg det tar.

ElSub1 Reloaded har lyckats slå världsrekordetHan stannade kvar på 0,637 sekunder; även om Guinness Book of World Records för närvarande inte täcker prestationen.

Det är möjligt att namnet på dess skapare låter för dig, Infineon; den europeiska tillverkaren av mikroprocessorer har skapat denna robot för att främja möjligheterna med sina marker.

Specifikt, inuti roboten hittar vi Aurix mikrokontroller, som Infineon försäkrar är en av de mest kraftfulla minidatorer på marknaden.

Chipet inuti roboten som löser Rubiks kuber

Aurix var ursprungligen utformad för körassistans i bilar, både autonoma och inte. Med den här roboten vill dess skapare visa de reducerade svarstiderna för Aurix, som är av stor vikt vid autonom körning.

Att reagera på vägen är naturligtvis inte detsamma som att reagera på den aktuella positionen för en Rubiks kub; Dessutom är Aurix inte ensam, det är det stöds av olika mikrochips som är ansvariga för att utföra dina beställningar.

När kuben presenteras använder roboten först sina kameror för att analysera färgernas position. Nedan beräknar alla nödvändiga rörelseroch skickar order till sex motorer, en för varje sida av navet.

Det kanske inte är det mest användbara du kan göra med en av dessa mikrokontroller, men det är en av de mest spektakulära sakerna.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS