6 tips för att läsa snabbare och mer effektivt

tända

Det finns förtärare av texter som har en otrolig kvalitet att läsa snabbt utan att det behövs kurser i ämnet. Men det är också sant att dessa egenskaper kan fås av alla de människor som ofta läser om något ämne sporadiskt eller när vi har ledig tid, utan att behöva besätta läsning. Att snabbt läsa och tolka meddelandet i stycket som vi planerar att följa kommer dock med förberedelse och mycket beslutsamhet.

Om du vill lära dig att läsa mycket snabbare och på samma sätt lyckas tolka i detalj de viktigaste och sekundära idéerna i texten kan du prova dessa 6 tips som vi har tagit för att förbättra och förbättra läsningen av alla bokar i värld.

1. Försök att inte läsa en tidigare mening eller punkt igen

Om du läser en mening igen beror det på att du inte har nått den nödvändiga koncentrationen. Detta får oss att slösa bort värdefulla sekunder som helt enkelt skulle vara användbara för att fortsätta med stycket. Om det inte är särskilt nödvändigt, försök att inte läsa igen. Även om du känner att komma tillbaka, fokusera på att fortsätta med nästa rad och försök att fokusera och fokusera på vad som kommer, så att du inte tappar den allmänna idén om titeln.

2. Noll distraktion, alltid

Det rekommenderas och 100% effektivt att vara borta från irriterande ljud och ljud när vi ägnar oss åt att läsa några sidor i en kopia. Det vore lämpligt att dra sig tillbaka från yttre saker ett ögonblick för att ägna all vår uppmärksamhet åt stycken framför våra ögon. Han letar efter bekväma platser, både i kroppsställning och lugn och ro, för att analysera de budskap och kommande boken överför.

3. Bra belysning

Ljus hjälper mycket med att ta emot information och minskar också risken för huvudvärk från att behöva anstränga ögonen när du tittar på linjer. Det spelar ingen roll om bokens teckensnittsstorlek är stor och synlig, för efter några minuter börjar en liten migrän att genereras som ett resultat av att den inte har någon idealisk inställning. Placera dig själv på platser med bra ljus och fokusera din bok så att ljuset låter dig läsa utan att behöva gå igenom oönskade avsnitt.

4. Eliminera subvokation

Ett av misstagen vi gör mest är att mentalt upprepa det vi läser, det är vanligt hos oss alla. Vi pratar om en av de svåraste egenskaperna vid läsningstidpunkten, för det är inte lätt att analysera vad vi observerar på linjerna och ta bort den mentala upprepningen av den informationen. Denna process är en av de mest komplicerade, men den är också en av de närmaste till snabbläsning, utan att naturligtvis lämna allt ovanstående bort.

5. Att hoppa över ord fungerar också

Om du läser ord för ord tar det antagligen några minuter att avsluta en hel sida. Denna process är också en av de mest komplicerade, eftersom den bygger på att klippa ett mycket litet antal ord och försöka förstå dem tillsammans med följande meningar som kommer att observeras i stycket. Detta består i att fånga fragment utan att behöva läsa hela den löpande meningen.

I meningen som ska presenteras nedan försöker den fånga fragmenten till de blå streckarna och inte den fulla uppmärksamheten mot texten:

Fokusera på att läsa snabbare utan att behöva gå tillbaka till föregående mening.

Genom att öva denna enkla övning kan du gradvis övervinna en av de svåraste dygderna att uppnå vid läsning.

6. Läs en text som du brinner för, inget att läsa genom att läsa eller med våld

Om du skickas för att läsa en text på universitetet eller för något jobb på arbetsplatsen, försök att motivera dig själv att behålla den entusiasmen från det ögonblick du börjar se introduktionen till boken tills du är klar med den sista sidan av den.

Alla steg behöver tålamod, inga finns över natten. Med övning kommer du att göra din läsning perfekt och du kommer att bli en älskare av böcker.