5 skillnader mellan AMOLED- och POLED-skärmar

Pantallas POLED vs AMOLED

Vid utvecklingen av elektroniska enheter presenteras vanligtvis hundratals egenskaper för varje modell som, även om de inte ses med blotta ögat, kan erbjuda och sänka kvaliteten på varje utrustning. Skärmar är en teknik som fortsätter att utvecklas varje dag för att ge ett otroligt visuellt utseende utan problemvilket resulterade i ett imponerande framsteg jämfört med tidigare decennier.

Visst, vid något tillfälle har du hört talas om olika typer av skärmar: LED, OLED, AMOLED, PMOLED, POLED, bland annat, var och en resulterar med detaljer i utformningen av terminaler och andra elektroniska enheter. Men idag, Vi kommer att nämna 5 av de mest anmärkningsvärda skillnaderna mellan AMOLED- och POLED-skärmar, två typer av paneler som för närvarande är kända av huvudutvecklarna av elektronisk utrustning. Var uppmärksam så att förvirring inte uppstår.

– Huvudskillnaden ligger i plastdelen, eftersom OLED-skärmar har byggts med ett glassubstrat (styvt och fast); medan OLED-plasten (POLED) ger större flexibilitet och tunnhet.

– LG: s POLED-panel är baserad på användning av plast med poly-Si-teknik, medan med den andra Samsung-tekniken är panelerna byggda med plastunderlag med poly-Si TFT-teknik.

– OLED-tekniken rankas som högsta kvalitet, men en mycket anmärkningsvärd negativ poäng jämfört med de andra panelerna är priset.

– POLED är en OLED-skärm med ett plastsubstrat, medan AMOLED-tekniken är en term som främst har använts av Samsung för att namnge sina paneler och OLED-teknik. Även om AMOLED inte behöver tillverkas strikt av plastsubstrat, så uppnår det sydkoreanska företaget att många av dess utrustning och terminaler får en böjd design.

– En annan liten skillnad mellan dessa två paneler är detaljerna som varje teknik kan få i avsnitt som vita prickar, ljusstyrka och färgintervall, eftersom Samsung har förändringar i dessa skärmar.