4K videoredigering i molnet med 5G, den nya från Huawei

5g forum

Huawei är fast besluten att vara en referens i 5G-världen. Det har redan vunnit kontrakt i Storbritannien, och nu presenterar det lösningar på 5G Forum, i Malaga, där de har visat den första lösningen för 4K videoredigering i molnet över ett 5G-nätverk.

För att få det att hända har de kombinerat en Cloud Full Stack-lösning för att lagra information i hög hastighet med virtualisering av grafikkort.

Lösningen har presenterats i ett samtal med namnet Ta den audiovisuella sektorn till nya horisonter, där företagets molnlösningar och dess 5G-nätverksutvecklingsstrategi har diskuterats, som inkluderar virtual reality / augmented reality-molntjänster och Cloud Gaming, som utnyttjar den låga latens som erbjuds av denna typ av nätverk.

Fjärr 4K-videoredigeringslösningen från Malaga som spelar en video i Madrid visar hur 5G-nätverk kommer att kunna erbjuda möjligheter som hittills var ofattbara. Det är mycket möjligt att vi står inför det första steget i försvinnandet av programvaran som vi känner den, på väg in i en framtid där datorer kommer att vara enkla åtkomstskärmar till fjärrsystem där arbete kommer att utföras.

Med 5G kommer vi att kunna uppgradera SD-kanaler till HD utan att investera igen i infrastruktur, vi kommer att kunna erbjuda uppspelningstjänster genom säkra och stabila kanaler, bättre hantera de resurser vi har i molnet, bättre hantera behörigheter och ytterligare optimera planeringsprocesser , design och förvärv.

Redigering i 4K i realtid är ett exempel på detta, det är ett svar på oss alla som sa en gång: att arbeta i molnet är bra, men det tar lång tid att ha en Photoshop eller a Studio 3d som fungerar på samma sätt som den som är installerad på vår dator