4 utmärkta applikationer för att läsa PDF-filer på Android

iAnnotate

Även om det finns så många applikationer i Play Store för att visa PDF-dokument, är det väldigt få som har tillräckligt med kvalitet för att öppna dem utan att störa texten (som flera kontorssviter för mobiltelefoner gör) eller utan att tvinga innehållet i dem, vilket orsakar De ser hemskt ut (dödlig när man läser innehåll med matematiska formler eller andra tecken än alfabetet). De flesta har också ett komplext och obehagligt gränssnitt.

Tja, i dag lyfter vi fram några av de få som har lyckats behandla PDF-dokument som de förtjänar, som en av de viktigaste standarderna för behandling av digitala dokument och inte som ett annat format som inte förtjänar olika uppmärksamhet. Förresten, för format som EPUB är det onödigt att kontrollera vår andra lista med verktyg för att läsa digitala böcker också på Android.

1. iAnnotate PDF, för studenter

Ett viktigt alternativ för dem som behöver, förutom att läsa och granska sina PDF-filer i detalj, behandla dem som om de befann sig på fysiska pappersark som markerar linjer med överstrykningspenna, lägger till kommentarballonger och skrapar med pennan för att göra alla typer av diagram och ritningar som bara de som förstår dem förstår dem. Det flikgränssnitt som gör det möjligt att öppna flera filer samtidigt, webbläsaren har dussintals filer med bara några få klick (med hjälp av förhandsgranskningar) och sidofältet går lätt mellan ark.

2. Amazon Kindle, inte bara en bokläsare

Amazon Kindle låter dig inte bara öppna digitala böcker som köpts eller laddas ner gratis på dess plattform, det har också funktioner för att visa externa dokument som är lagrade på enheten eller hanteras från andra appar (t.ex. Dropbox). Vad som är intressant är de smidiga övergångarna i dess eleganta högkvalitativa visningsläge, ganska begränsat jämfört med alternativen för e-böcker Specialiserat för ditt system (till exempel är läsläget för natt inte tillgängligt) men ändå användbart nog för att hålla dig i åtanke.

3. Adobe Reader, samma dator nu på Android

De till Adobe är föräldrar till PDF-formatet (men inte dess ägare eftersom det är en gratis standard) och efter så många år fortsätter de att visa varför så många föredrar att deras programvara, Adobe Reader, hanterar digitala dokument. Kvaliteten på visualiseringen, de grundläggande redigeringsverktygen för text (kopiera, markera, stryk ut, understryk), funktionerna för att dela resultaten och lägga till olika element (anteckningar, kommentarer, signaturer – något perfekt på surfplattorna med en penna). ), gör dig lika relevant i mobilvärlden som din stationära version är för miljontals datorer.

4. Quickoffice, den nya Google-leksaken

Efter mer än ett år efter att ha köpt av Google, som för några dagar sedan lade det gratis för att installeras på mobila enheter med Android eller iOS, har detta lysande verktyg som i huvudsak bara var användbart för redigering av Microsoft Office-dokument, varit helt uppdaterad och integreras nu med Google Drive som garanterar upp till 15 GB gratis lagringsutrymme och nu kan du visa alla skapade och uppladdade dokument (inklusive PDF-dokument).

Extra: CamScanner och CamScanner HD, för att skanna dokument med mobilkameran och konvertera dem till PDF

Slutligen ett par versioner, en för mobiltelefoner och en för surfplattor, av den lysande applikationen som förvandlar kameran till mobila enheter till en kraftfull skanner. För att göra detta använder den effektiva bild- och textigenkänningsalgoritmer i böcker och fysiska dokument efter att ha tagit innehållet med hjälp av fotografier som sedan automatiskt kompileras, optimeras och läggs i en PDF-fil.