4 applikationer för att ta reda på om det finns inkräktare anslutna till ditt WiFi-nätverk

Imagen

Vi är säkra på att du vid mer än ett tillfälle har märkt att det finns någon inkräktare ansluten till ditt WiFi-nätverk. För att undvika denna typ av situation är det intressant att ändra routerns konfiguration för att öka dess säkerhet. Dessutom rekommenderas att använda applikationer för att skanna vårt nätverk. Nedan lämnar vi dig fyra av de mest intressanta, kan visa alla detaljer om enheterna som är anslutna till ditt WiFi-nätverk.

Fing är kompatibel med iOS- och Android-enheter och är en av de mest populära applikationerna av denna typ. Som du kan se på bilden är app visar oss all slags information av intresse för vårt trådlösa nätverk, till exempel namn, IP eller Mac-adress för anslutna enheter vid varje given tidpunkt. Fing har andra användbara funktioner, såsom möjligheten att utföra avancerade NetBIOS-, UPnP-, SNMP- och Bonjour-namnanalyser eller skanna öppna portar. Rekommenderas helt.

Nätverksskanner | Android

Ett annat alternativ som vi kan använda för att skanna vårt nätverk är Network Scanner, kompatibel med Android-enheter. Som det tidigare alternativet, Network Scanner visar oss alla enheter som är anslutna till vårt nätverk, vilket kan vara användbart för att ta reda på om det finns inkräktare. Dessutom kan vi också använda appen för att hålla reda på öppna portar. Utan tvekan är det ett intressant alternativ.

iNet – nätverksskanner | iOS

Applikationen är kompatibel med iOS-enheter och erbjuder den enklaste och mest intuitiva funktionen. I själva verket kan vi snabbt kontrollera varje enhet som är ansluten till vårt nätverk, liksom information om din IP-adress, Mac-adress eller Bonjour-tjänster. Även om applikationen är helt gratis är det nödvändigt att betala om vi vill använda Pro-versionen.

Vi avslutar listan med Net Scan, ett alternativ som många Android-användare tycker är intressanta. Finns helt gratis och utan annonser, Applikationen sticker ut för ett gränssnitt baserat på nattanvändningsläge. Liksom resten av alternativen är målet för app är att hjälpa oss att identifiera säkerhetshål i vårt nätverk. Utan tvekan är detta ett annat alternativ att tänka på.