4 andra utmärkta gratis online-alternativ till Microsoft PowerPoint

Haiku Deck

Med alla de användbara verktygen på webben och de unika funktionerna som helt enkelt kör dem i en webbläsare ger det lite mening att fortsätta beroende på specifika skrivbordsapplikationer som Microsoft PowerPoint att även om de har en stor kapacitet (samma som med MS Excel) används ibland för extremt enkla presentationer och så nya att de får dig att tvivla på det praktiska med att investera så mycket pengar där.

Tja, vi har redan granskat sex användbara gratis online-alternativ (inklusive din egen officiella onlineversion). Det är värt att klargöra att problemet inte är att PowerPoint inte är gratis – om det är användbart kommer få att bry sig om att betala – men med sådana intressanta alternativ tillgängliga på nätet är det inte nödvändigt att bara vara beroende av dess användning för att tillgodose behovet för att skapa presentationer av kvalitet och i ögonblick.

7. Haiku Deck

Inspirerat av enkelheten i presentationer av berömda karaktärer, förutom den japanska poesin som den är skyldig sitt namn för att hålla en stor mängd kunskap i bara ett minimum av ord, är vad Haiku Deck erbjuder oss en lösning för att skapa eleganta presentationer utan mer ansträngning. Tre detaljer är viktiga: Dina standardteman, flera elementlayouter och bildsökaren Creative Commons integrerad. Förresten, detta verktyg blev ganska populärt på iPad, först tills nyligen bestämde de sig för att ladda ner det till webben.

8. EWC-presentatör

Ett mycket användbart alternativ för att göra infografik men också för att skapa presentationer som utnyttjar elementen i dess första funktion: dynamisk statistisk grafik, mallar, textband, högkvalitativa förutbestämda former och åtskilda av teman, flera publikationsalternativ etc. Intuitiva flytande menyer och flera delningsalternativ är en del av din arsenal. Dessutom har den funktioner för att skapa animationer och berika dem med extern multimedia.

9. SlideBean

Vi framhöll henne nyligen för hennes tydliga fokus på att upprätthålla presentationen: Innehållet kommer först; Även om designen är mycket viktig är den knappast en del av de sista stegen för att skapa den. Det som är kännetecknande är dess skapandeprocess som svarar på en sådan ideologi genom att först, genom enkla former, fråga den specifika allmänheten (ett klassrum, ett arbetsmöte, online, etc.) och det innehåll som du vill inkludera (texter, listor, titlar, video och snart grafik också). Resten kommer att vara att ta emot vissa detaljer i de genererade automatiska resultaten. Det finns flera gränser för gratisinlämningar men du kan försöka använda dem efter behov.

10. Metta.io

Ett genialt verktyg för att samla in och specifikt presentera multimediamaterial tillgängligt i onlinetjänster: Video (från YouTube), bild (Yahoo! bildsökmotor), text (Twitter) och ljud (SoundCloud). Det är så enkelt som att använda en allsmäktig sökmotor högst upp, lägga till element i ett bibliotek och lägga till dem i specifika klipp som senare kommer att sättas ihop för att bilda en komplett animerad presentation. Det kan vara mycket användbart för många studenter. Vi kan inte låta bli att nämna förnyelsen av Microsoft Office Suite som försöker hantera terrängen online lika mycket som på stationära plattformar. För det har det behövts förenklas (igen, visa sig vara ett användbart alternativ till dess motsvarighet för PC), förutom att förenas med OneDrive (den nya versionen av SkyDrive) och bli tydligare i vad den erbjuder: en online-lösning som liknar Google Drive och resten av de tio alternativen som vi har nämnt, med funktionerna i konventionellt Microsoft Office men utan att behöva betala eller installera någon programvara. Dess namn är Office.com och innehåller bland annat Excel Online, Word Online, OneNote online och naturligtvis PowerPoint Online. Dess funktioner är begränsade eftersom den försöker marknadsföra den fullständiga versionen, men de är tillräckliga för grundläggande utgåvor och snabba skapelser baserat på ett mycket välbekant gränssnitt.