3D-skrivaren som kan bygga ett hus på 24 timmar

kontur

När vi började tänka att tekniken på få saker kan överraska oss vid denna tidpunkt läser vi nyheter som följande: University of Southern California testar med en jätte 3D-skrivare som varken mer eller mindre kan bygga en hus på cirka 24 timmar.

Den aktuella 3D-skrivaren, designad av professor Behrokh Khoshnevis, arbetar med Contour Crafting-teknik och består av en jätte robot som matar ut cement lite efter lite och slutligen bygger ett hus, ett hus som motsvarar en datortillverkad design.

Få oss att tänka på vad den här nya tekniken kan göra, dess användningsområden och dess potential är otroliga: sänk kostnaderna för att bygga ett hus, använd det i områden som har drabbats av en naturkatastrof för att bygga nödbyggnader … föreställ dig att ha haft räckhåll ett sådant verktyg i fall som tyfon på Filippinerna, där 600 000 människor förlorade sina hem. Uppenbarligen är en av de första potentiella applikationerna som har tänkt för Contour Crafting byggandet av kvalitetshem för människor som inte har skydd.

Driften består av att använda olika konstruktionsverktyg tillsammans med den gigantiska roboten som kommer att skriva ut det resulterande objektet och som enligt designen kommer att komponera ett tredimensionellt objekt. Det kommer att vara nödvändigt att ha en ren och plan terräng för att installera två skenor så att maskinen kan röra sig runt territoriet och därmed kunna distribuera nödvändiga verktyg för att starta och slutföra konstruktionen. Eftersom varje konstruktion motsvarar en annan design, skulle inte alla hus som skapats av roboten vara desamma, eftersom de skulle svara på de olika modellerna och designen från datorn.

Nu återstår bara att ta det lilla stora steget för att föra denna idé till den verkliga världen. Khoshnevis är säker på sitt projekt och baserat på det faktum att hans Contour Crafting tilldelades som en av de 25 bästa uppfinningarna 2006 fortsätter han att testa sitt projekt med olika robotar, material, keramik och verktyg för att göra tryckningen av byggnader med robotar gör det verkligt och prisvärt.

Vi avslutar artikeln med en intressant reflektion av skaparen Khoshnevis: Om vi ​​tittar omkring oss skapas nästan allt automatiskt idag: dina skor, dina kläder, din bil … det enda som fortsätter att byggas för hand är byggnaderna.

Du kan se en video med operationen i detta TED-samtal.