3 sätt att mäta hastigheten på din internetanslutning

nperf

Vi vet alla att en sak är den hastighet vi har anställt för att surfa på Internet och en annan är vad som faktiskt erbjuds.

Det finns många undantag, det beror på landet och operatören, men i allmänhet är hastigheten med vilken vi navigerar mycket mindre än kontraktshastigheten, och vi behöver bevis för att kunna göra ett adekvat påstående.

I den här listan visar vi dig tre alternativ som hjälper dig att känna till den verkliga hastigheten som vi har tillgängligt.

Vi rekommenderar att du utför testerna både från enheter som är anslutna till routern och från de som navigerar via WiFI, vilket också hjälper till att känna till egenskaperna hos varje lokalt nätverk.

nperf

Lösning i HTML5 som övergav Flash att användas även från mobila enheter.

Den är kompatibel med alla webbläsare och erbjuder en krypterad anslutning (ingen antivirus- eller programvarubrandvägg kan avbryta testet).

Testet är snabbt (cirka 30 sekunder) och använder ett nätverk av servrar distribuerat över hela världen.

Den har ingen som helst reklam och kan också mäta latens, inte bara hastigheten för uppladdning och nedladdning av innehåll.

hastighets test

En extremt komplett klassiker, även om den till skillnad från föregående fall är full av reklambanderoller.

Det utför också tester med olika webbservrar och har applikationer för mobila enheter.

Fast.com

Lösning skapad av Netflix, ren och praktisk, även om den inte har mycket innehåll tillgängligt, bara hastigheten, utan IP-adresser, latenser eller ytterligare data.

Dessa är de tre huvudförslagen, även om de inte är de enda.

Det finns andra alternativ, till exempel bandwidthplace.com, speed.io eller nätverkshastighetstest (det senare från Microsoft, endast för Windows), även om ingen erbjuder något tillägg till de vi redan har diskuterat.