3 exempel där det går att ange "Jag gillar inte" på Facebook

captura-50

Igår kommenterade vi att Facebook tillkännagav sin knapp som jag inte gillar, även om jag inte gav detaljer om släppdatumet eller funktionerna att erbjuda. Jag antyder, det vill säga att den är utformad för att förhindra att någon måste tycka om dåliga nyheter, inte för att generera diskussioner relaterade till personliga åsikter, så vi ger dig nu tre exempel som kan uppfylla kraven för att visa den nya knappen:

Någon du känner har gått bort: Om någon från våra kontakter lider av förlust är det relativt normalt att det rapporteras på Facebook. För att förhindra att vänner och familj klickar på lik kommer den nya knappen att visas, även om texten kanske inte ogillar och jag vet något som jag känner för det.

En naturlig katastrof: En video släpps som exempelvis visar effekterna av en jordbävning. Dessa videor blir virala väldigt snabbt och de får miljontals likes på nolltid. Jag gillar verkligen att det inte verkar särskilt passande, så jag kommer säkert att inkludera den nya knappen också.

En nyhet relaterad till korruption: Det finns politiska åsikter för alla smaker, så det är möjligt att dessa typer av publikationer inte har den knapp jag inte gillar. Fortfarande när oddsen är relaterade till korruptionsärenden kommer oddsen att öka.

Det finns fortfarande många tvivel om detta nya projekt, men främst finns det två som sticker ut:

– Vem, hur och när ska jag bestämma om en knapp jag inte gillar att visas i en publikation eller inte. – Vad blir texten som visas. Finns det olika alternativ?

Hur som helst verkar det tydligt att det inte kommer att påverka det dagliga livet för de flesta gemenskapschefer, även om vi måste vänta lite för att få reda på det.