3 applikationer som vi kan använda när vi korrigerar tentor

volfram

Jag tycker personligen verkligen om att korrigera tester av mina studenter. Vid många tillfällen lär du dig mycket genom att läsa vad flera personer har förstått om samma ämne, även om det vid andra fortfarande är ett byråkratiskt arbete där riktningen för en linje anges som inte behöver vara rak.

Hur det än är är det viktigt att ha bra verktyg till hands så att vi kan vara mer produktiva och rättvisa med uppgiften, här är några av dem:

– Verktyg för att upptäcka plagiering: Kopiering är bra om du kopierar bra. Det är en logisk aktivitet som har utförts sedan tidens början, men för att den ska vara produktiv måste det finnas en tolkning av vad som kopieras, att den kopierade kunskapen absorberas och tillämpas vid behov. Att ha verktyg som plagiarism.netDet hjälper till exempel att identifiera kopior och källor, så att eleverna kan vägledas på rätt sätt att kopiera innehåll på Internet.

Wolfram Alpha: Wolfram Alpha’s Math Problem Solving Engine är utmärkt på många sätt, men det kan vara en resa för lärare i matematik, fysik och kemi. Många studenter kopierar problemförklaringen på Wolframalpha.com och klistrar in lösningen direkt i sina anteckningsböcker, samt det steg för steg som wolfram erbjuder. Det är viktigt att verifiera att utvecklingen av det problem som vi ser i tentorna eller övningarna inte är densamma som den som Wolfram erbjuder, eftersom det i så fall är möjligt att studenten inte har förstått upplösningen och kopiera klistra in.

En bra miniräknare: Det finns ganska kompletta räknare på webben, som den på web2.0calc.es eller samma wolfram alfa som nämnts tidigare, även Google själv erbjuder beräkningar från sin sökmotor.

Och du, vilken tennis alltid till hands när du korrigerar tentor?