20 gratiskurser för föräldrar och yrkesverksamma om ADHD hos barn och ungdomar

TDAH

Utmärkt initiativ från Mapfre Foundation och Active Education Foundation, som ger föräldrar och yrkesverksamma tillgång till en serie gratis onlinekurser om ADHD.

För att hjälpa släktingar till barn med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) och vårdpersonal eller pedagoger som måste interagera med dem har denna plattform öppnats som utvecklas som en online-skola med innehåll på spanska utvecklat av Dr. Russell Barkley.

I avsnittet riktat till föräldrar hittar vi en serie med 5 konferenser där alla frågorna innan en första diagnos analyseras: symptom, orsak till ADHD, behandlingar, familjemiljöns roll, hur man interagerar med dem i en pedagogisk miljö , bland andra. poäng.

För yrkesverksamma finns 15 kapitel där olika funktioner i ADHD analyseras med hjälp av vetenskapliga studier och innehåll för att förstå dess utveckling, funktion och dess inverkan på dagliga aktiviteter. Det finns också ett kapitel riktat mot utbildningsmiljön, där Dr. Barkley nämner 80 tips att tänka på när man interagerar med barn och ungdomar med ADHD.

Och det finns ett tredje alternativ för de yrkesverksamma som har en universitetsexamen, en kandidatexamen eller ett examensbevis, eftersom de ges möjlighet att ha en ADHD-specialiseringsgrad som beskrivs i denna länk.

Kurserna har en specialiserad handledare för att ge online-hjälp och svara på eventuella frågor som kan uppstå vid analys av innehållet.