1500 spel för Linux på Steam

juegos linux ånga

Det finns redan 1 500 titlar på Linux-videospel tillgängliga på Steam, den populära onlinespelsbutiken för flera plattformar och en av de viktigaste produkterna från Valve-företaget tillsammans med sina egna videospel, konsoler och dess operativsystem.

Hur som helst är siffran? Med tanke på den låga användningen av Linux på persondatorer jämfört med Windows och Mac och med undantag av dess breda domän på servrar, är det slående att på Steam, för varje fyra spel som finns för Windows, får du en för Linux ; Med tanke på att det för Mac OS X hittills finns 2323 titlar, har bara två år varit tillräckligt för Linux att representera 65% av de som erhållits för Apples operativsystem.

Naturligtvis, även om det fortfarande finns hinder, många distributioner, problem med grafiska enheter, inte så hög avkastning på kort sikt, etc. – för att uppnå portabiliteten för fler videospel, särskilt de av de mest populära franchisen, önskan framgår av ett stort antal utvecklare för att anpassa sina skapelser till Linux-system och främja en sådan plattform.

Och exemplet börjar hemifrån: Utan att gå väldigt långt visar SteamOS, Valves Linux-baserade operativsystem och Steam Machines, kraftfulla videospelskonsoler som snart kommer att marknadsföras i massiv skala, stort intresse för att dra nytta av friheter, effektivitet, säkerhet och andra mervärden för Linux.

Länk: Linux-spel på Steam | Källa och mer information: Phoronix.com