12 miljoner klassificerade CIA-dokument nu tillgängliga online

ufo

CIA hade 12 miljoner klassificerade dokument som äntligen har beslutat att ändra sin kategori för att distribueras över Internet.

De är avklassificerade sidor som innehåller information om nazistiska krigsförbrytelser, den kubanska missilkrisen, UFO fotograferade eller observerade från olika platser, register relaterade till telepati mellan människor (Project Stargate) och många fler.

Det var Bill Clinton som för länge sedan frågade (1995) att alla dokument med mer än 25 år gamla, med historiskt värde, skulle avklassificeras, men det hände inte med alla, så nu ökar mängden information, vilket fortfarande måste Det kommer att vara en liten procentsats jämfört med vad som borde vara i hemlådans låda.

Den nya sökmotorn är tillgänglig på cia.gov och är mer avancerad än den databas som publicerades år 2000, en databas som heter CREST som bara kunde söka efter dokumenttitlar. År 2014 lämnade en icke-statlig organisation som heter MuckRock in en rättsprocess för Freedom of Information Act för att pressa CIA att publicera alla sina dokument online och de sa att det skulle ta några år att göra analysen. Tiden har gått och analysen är över.

Även om mycket av informationen är oförklarlig, är det en enorm mängd data som historiker kommer att kunna lugnt analysera i flera år, liksom dokument som kan mata fantasin hos dem som är intresserade av X-filer.