På Udemy delar de ett dussin rekommendationer för att skapa en onlinekurs på sin plattform, en av de bästa och viktigaste inom onlineutbildningssektorn som sticker ut för att inkludera både gratis och betalda kurser och där vem som helst kan undervisa eller ta emot dem.
Tipsen kan generaliseras för att dra nytta av dem även från andra plattformar, till exempel i universitet som tar sina första steg i fältet:
1.
Visa något du brinner för
Även om vinstmotivet kan vara en primär faktor för valet av ämnet att undervisa, är det mer sannolikt att få större fördelar genom att göra något som verkligen gillar att göra.
Naturligtvis finns det viktigare fördelar än monetära, till exempel hälsa (fysisk och psykisk) och tillfredsställelsen att berika andra sinnen genom att dela den önskan om ämnet som lärs ut.
2.
Kvalitet är viktigare än bråttom
Även om tiden är ganska viktig eftersom den är en begränsad resurs, kan den inte övervinna kvaliteten på undervisningen där kunskap står på spel.
Därför bör det erkännas att vissa uppoffringar krävs (utöver minimala tekniska resurser som utrymmet där man ska spela in, ljudet, belysningen och de digitala elementen) för att uppnå en kvalitetskurs som lockar och samtidigt utbildar.
3.
Bygg din undervisningsplan mycket bra, de ämnen du kommer att täcka
Innan du börjar utveckla innehållet i varje session är det nödvändigt att vara mycket tydlig om kursens allmänna struktur: granska ämnen som ska diskuteras och ordna enligt prioriteringar oavsett irrelevant material eller som kan lämnas för samråd, behåll en tydlig ordning och integration mellan underämnen (med hjälp av relaterade bokindex), definiera en genomsnittlig tid som inte ska överskrida eller lämna luckor i vissa ämnen etc.
4.
Google Drive och andra molnprogram är mycket användbara
Fördelen med onlineapplikationer är att de vanligtvis har appar för olika enheter, så att du kan arbeta utan problem oavsett vilken enhet du använder (mobil, surfplatta, PC) och till och med oavsett operativsystem.
Google Drive kan vara ganska användbart för att organisera klassplanen, Evernote kan låta dig hantera kursens multimediainnehåll, Dropbox för att ha videorna när som helst etc.
5.
Det är viktigt att videorna har bra ljud
Ett ljudfritt utrymme och en kvalitetsmikrofon kan, förutom rätt vokalisering på inspelningar, definiera antalet studenter som är inskrivna i kursen.
Det är enkelt, vad eleven spenderar på att försöka översätta och filtrera lärarens röst i så mycket buller, att han kan dra nytta av det för att ägna sig uteslutande åt att arbeta med lärande.
6.
Övervinna scenisk panik genom övning
En representation av paniken som finns i online-kurser är den rädsla och nervositet som många kan orsaka när de talar framför en kamera, för att inte tala om de avbrott som kan uppstå i den miljö där den spelas in.
Rekommendationen är att känna till ämnet du ska prata om så mycket att du glömmer det utrymme du befinner dig i, låt dig gå så att ämnet och dess förklaring flyter underbart.
7.
Kontrollera några gånger innan du publicerar
Innan du laddar upp materialet till kursplattformen, precis som innan du publicerar ett skriftligt dokument, måste du granska det flera gånger och be andra i närheten att ta en titt för att åtgärda ovanliga fel innan det är för sent.
8.
Redigering av videon kan ta lång tid
Detaljer så enkla som att ändra storlek eller upplösning på videon till värden som är tillåtna på plattformen kan ta lång tid även på avancerade datorer.
Nu när även textballonger, pilar, länkar, bilder, skärmdumpar, andra videor etc.
kommer att inkluderas blir saker och ting komplicerade.
För att undvika besvär behöver du inte lägga mycket tid på redigeringsprocessen på planeringsområdet.
9.
Din kurs är inte den enda tillgängliga online
I Udemy-artikeln hänvisar de till ämnet som att de inte sätter för höga gränser för ämnen som inkomst eller hur mycket allmänhet som kommer att delta i kursen från första dagen.
Naturligtvis, om banan har en kvalitet som dvärgar tävlingen, kommer sådana resultat att uppnås, men det är alltid bra att ta hänsyn till överdriven positivism och verklighet.
10.
Tänk på hjälp från andra experter
Skaparna av plattformar som Udemy har vanligtvis bloggar och utrymmen för att dela med sig av sina användbara rekommendationer och tar också upp frågorna från de som börjar eller helt enkelt vill förbättra sin upplevelse inom utbildning online.
Det är också bra att ta hänsyn till andra lärares arbetssätt och kommentarer från dem som får kurserna.