10 gratis onlinekurser för lärare med början den här månaden

MOOC para educadores

Det finns +30 gratis onlinekurser som undervisas på engelska, utformade för lärare som vill förbättra olika aspekter av sitt undervisningsarbete. Idag kommer vi att komma ihåg de spanska kurserna som vi redan delade i vår sammanställning i september och andra förslag som har lagts till dessa dagar.

Från plattformen Mooc Educalab vi hittade 4 INTEF-kurser:

Hur man introducerar programmering och pedagogisk robotik i alla ämnen, med många aktiviteter och kollektiva projekt, hjälper till att skapa nya pedagogiska scenarier i klassrummet som integrerar robotik.

Projektbaserat lärande, hjälp lärare att förbättra sin professionella utveckling genom att analysera olika aspekter av ABP i ett samarbete och reflekterande utrymme.

Undervisa och utvärdera digital kompetens, visa hur lärare kan utvärdera sina digitala kompetenser för att effektivt överföra dem till sina elever.

Personliga inlärningsmiljöer utgör en utmaning för lärare, som måste utforma PLE för en viss organisation, alltid i en samarbetsmiljö och inbjudande reflektion.

Från teleskopet, från Galileo-universitetet:

Lärande i molnet, webbverktyg och deras pedagogiska applikationer, en rundtur i olika webbresurser som kommer att förbättra lärandet i klassrummet.

Från plattformen MiradaX:

Computational Thinking at School, hur lärare kan hjälpa sina elever att implementera beräkningstänkande för att lösa sina dagliga problem.

Från plattformen ScolarTic vi har två förslag:

Flipped Classroom, analysera fördelarna och nackdelarna med att implementera denna metod samt resurser och verktyg för dess utveckling.

Programmering I. Introduktion till användningen av ny teknik i klassrummet, vilket leder lärare närmare olika programmeringsspråk så att de utvecklar nya pedagogiska upplevelser i klassrummet.

Från plattformen MexicoX:

Hur man skapar en MOOC … för alla, vägleda i de steg som måste beaktas i organisationen och upprättandet av en MOOC.

Våld i skolan. Verktyg för deras analys och intervention, analysera de strategier som skolor kan implementera för diagnos och förebyggande av våld.

Dessutom kommer lärare att hitta andra förslag på vår sida om gratiskurser på spanska.