10 enkla, fina, gratis och online-presenter till julen

regalo

Även de små presenter som görs med viss omsorg och hängivenhet kan vara mycket mer omtyckta än de dyra föremål som finns i butikerna under semestern, och här är ett dussin av dem som tillhandahålls av de ständigt användbara onlineverktygen. Visst har jag saknat några detaljer, så jag överlåter det till våra kära läsare att dela dem.

olly – Fotolia.com

1. En personlig kalender för 2013 att skriva ut

Det finns många onlinetjänster för att göra dem, till exempel CalendarLabs, BigHugeLabs och specialverktyget från HP, även om de också enkelt kan göras med en bildredigerare eller till och med Microsoft Word-mallar. Tanken är att anpassa dem med foton och sedan skicka dem.

2. Ett videosamtal, en Hangout

Att det inte finns tid och / eller pengar att resa är ingen ursäkt för att hälsa familj och vänner ansikte mot ansikte på olika breddgrader. Med PC, tabletter, smartphones och bärbara datorer överallt, och med otrolig täckning över internetanslutningen kostar det knappast något att starta ett videosamtal på Skype eller a Hangout på Google+ och säg hej med ett leende alla på andra sidan skärmen. Det finns inte heller något behov av att visa alla på denna sida (spädbarn, barn, man eller hustru, hund och katt, etc.).

3. Ett julkort

De spenderar några minuter på att välja foton, videor och musik, det vill säga om det inte beslutas att importera allt innehåll från sociala nätverk som Facebook eller Instagram. Resultatet: ett personligt grafikkort med en helt ny navidostil redo att delas via e-post eller via sociala medier. När det gäller dess enkla skapande har vi publicerat en steg-för-steg-guide. För barn kan en personlig video skapas med jultomten som hälsar dem.

4. En personlig video

Om du inte kan synkronisera gånger för ett videosamtal kan ett personligt videomeddelande vara lösningen. Från YouTube kan den fångas direkt från webbkamera, ladda upp och dela det privat så att endast en begränsad grupp människor kan se det.

5. Ett fotoalbum

Bilderna av ett evenemang eller en samling av de bästa ögonblicken som tagits i bilden under hela året, särskilt för familjemedlemmar, kan vara en mycket bra present. För att dela ett fotoalbum privat är ett bekvämt alternativ att spara dem i en mapp och dela dem via Dropbox, även om det finns enklare alternativ som de som Juan Diego rekommenderar i sin artikel, Vad kan min mormor använda för att skicka mig hennes bilder online ?

6. En länk med information om en virtuell kurs

Utbildning är alltid en ovärderlig gåva och med verktyg som Coursera.org och liknande, till exempel de som delas i Google+ community om gratis onlinekurser, skulle det vara en bra detalj att undersöka en viss persons studier och också samla in några länkar med information om kurser du kan ta för att berika din kunskap.

7. En digital bok

Om du delar böcker fysiskt, varför inte göra detsamma i digitalt format med en familjemedlem eller bekant om det är ännu enklare. Tanken blir att dela den i PDF eller ePub, via e-post eller Dropbox.

8. En sång

Begränsa att dela en låt i format MP3 med en person är det okänt, eller åtminstone så länge det görs utan vinst. För att undvika diskussioner och hinder finns lösningar online (strömning) och en av de bästa är SoundCloud.com. Tanken skulle då vara att dela en speciell sång till mottagaren. Något intressant skulle också vara att sjunga en låt (kanske med gitarr i handen), spela in den direkt från SoundCloud, ladda upp den och dela den.

9. En hälsning eller ett omnämnande på Twitter

Ett omnämnande eller en personlig hälsning på Twitter med ett Happy Holidays-meddelande kan vara värdefullt för följare, särskilt de som står dem närmast. Om de är för många, är tiden inte tillräcklig eller om du inte vill förflytta någon, kan du automatisera uppgiften med tjänster som ifttt.

10. Ett e-postmeddelande

Jag har knappt sett ett halvt dussin brev skickade av bekanta, men om något fångade min uppmärksamhet var det omsorg som de skrevs och dekorerades med, ända ner till kuvertet. Tja, även om det inte är så bekvämt nu att skicka ett fysiskt brev, vad bättre än att överföra dessa fina detaljer till hans efterträdare, e-postmeddelandet: skriva ett brevstil e-postmeddelande, med en formell touch som inte avstår från Dear i dess rubrik, helt personlig, berättar en eller annan anekdot om året som går, hälsar både mottagaren och hans nära och kära, med kyssar och kramar i slutet etc.