TEKNOLOGISK

10 av de bästa tipsen och knep för Google Play Butik

tarjetas de regalo google play

Det finns inget behov av att dokumentera de många funktionerna i den användbara butiken med applikationer, filmer och böcker för våra Android-enheter, och när jag pratar om enheter menar jag utbytbara mobiltelefoner, surfplattor, Android-TV, phablets etc. (i allmänhet, alla dator med Google Play Store installerat). För detta granskar, översätter och anpassar vi 10 av de bästa tips och tricks som delas i en utmärkt Hongkiat-lista som kan genomföras på några sekunder. Här är de:

1. Köp appar med Google Play presentkort

Presentkort finns redan i fler länder, inklusive Spanien. Presentkort eller presentkort De är enkla förbetalda fysiska kort med ett specifikt värde och en kod som låter dig aktivera din belastning för att göra köp i Play Store utan att behöva ange ett kreditkort. Hur kan jag lösa in dem? Gå in på webbplatsen för Google Play Butik och strax under vänster visas en knapp som säger utbyta. Klicka där, ange presentkortskoden och klicka utbyta. Från mobilen kan du göra det nästan på samma sätt, från huvudmenyn i Google Play Butik.

2. Aktivera ett lösenord för att begränsa inköp

För att förhindra att någon med tillgång till enheterna handlar till vänster och höger kan Google Play tvingas be om Googles lösenord innan ett köp görs. Hur aktiverar du det? Öppna appen Google Play Butik från en av dina enheter. Inuti den, klicka på butiksikonen (uppe till vänster) för att visa huvudmenyn, tryck på Konfiguration >> sök Begär lösenord för inköp >> välj För alla köp som görs på Google Play >> ange ditt lösenord >> klicka på Okej.

3. Lägg till appar i önskelistan

Om du gillade en applikation men inte planerar att köpa den eller helt enkelt installera den då kan du spara den i önskelistan för att köpa den och / eller installera den senare. Hur lägger man till dem? Öppna applikationen och tryck på knappen Lägg till i önskelista. På webbplatsen för Google Play Store visas den precis bredvid installationsknappen, och i Google Play Store-appen för andra enheter visas den uppe till höger (den har en + -symbol).

4. Filtrera appar efter deras innehållstyp

Det klassiska åldersfiltret, i detta fall, relaterat till den mognad som krävs för att använda en viss app för den typ av innehåll som den innehåller: våldsamt material, spel, känsliga bilder etc. Hur filtrerar man dem? Starta Google Play Butik på din enhet, gå till butikens huvudmeny >> Konfiguration >> Innehållsfilter >> och välj de filter du föredrar (alla offentliga, specifika mognad eller alla appar).

5. Stäng av uppdateringsaviseringar

Även om du kan aktivera automatisk uppdatering, finns det inte några gånger som irriterande aviseringar visas och ber om att acceptera de senaste appuppdateringarna. Det bra är att de kan inaktiveras från roten. Hur inaktiverar jag dem? Öppna Google Play Butik på din enhet, gå till Konfiguration i huvudmenyn till vänster och inaktivera Meddelanden med den första kryssrutan som visas.

6. Installera appar på vissa enheter men från datorn

Du kan installera ett spel på surfplattan och inte på mobiltelefonen, på Android TV och på surfplattan etc. Hur installerar jag dem? När du vill installera en app på en viss enhet i Google Play Butiks webbversion innan du klickar Installera, gå längst ner för att markera det i rullgardinsmenyn Välj en enhet.

7. Begär återbetalning för en viss ansökan

Om du har köpt en applikation och har ångrat dig, istället för att klaga (det kommer att finnas tid för det), har du upp till 15 minuter efter installationen att begära omedelbar återbetalning av dina pengar. Hur beställer jag det? Invändig sektion Mina beställningar håll muspekaren över namnet på det program som du vill begära återbetalning för. När du gör det visas en knapp med tre vertikala prickar som, när du trycker på, visar alternativet Rapportera ett problem. När det väljs kommer ett litet fönster att dyka upp med en rullgardinsmeny som inkluderar alternativet Jag vill begära återbetalning. Lägg till slut anledningarna till din begäran och klicka Skicka att vänta på bekräftelsen via e-post.

8. Förhindra att ikoner skapas på skrivbordet när du installerar appar

En besvärlig situation där skrivbordet är fyllt med dussintals onödiga ikoner. Hur undviker man det? Starta appen Play Store på din enhet och avmarkera alternativet Lägg till ikon på huvudskärmen för nya applikationer inom avsnittet Konfiguration från huvudmenyn.

9. Se alla transaktioner

Du kan se en fullständig lista med transaktioner inklusive ospecificerade. Hur ser jag dem? Gå till webbplatsen för Google Play Butik, klicka på kugghjulsikonen (uppe till höger) och klicka på på menyn som visas Mina beställningar.

10. Kartlägg, ring, blockera och radera all din data från dina enheter

Android Enhetshanterare (Android Enhetshanterare) är ett av de senaste säkerhetsverktygen som Android har för att möjliggöra dataskydd även om enheter blir stulna eller förlorade på något annat sätt. Hur placeras, spelas, blockeras och raderas den? Gå till webbplatsen för Google Play Butik, klicka på kugghjulet längst upp till höger och klicka Enhetsadministratör. För att ringa, låsa och radera data för en viss enhet måste du öppna den sidan, välja önskad enhet, välja en åtgärd och följa instruktionerna. Längst upp till höger i den flytande vita lådan visas en hårkorsikon som låter dig hitta varje enhet på Google Maps. Alternativt kan du installera den officiella appen på var och en av dina enheter, till exempel kan du radera din mobildata från din surfplatta och vice versa.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS